Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Férfi vízilabda BL – A Pro Recco megvédte címét Belgrádban

2023.06.04
06:10
2023.06.04
07:04
Forrás
MTI
A házigazda Novi Beogradnak nem sikerült visszavágnia a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért. Az olasz sztáregyüttes magabiztosan nyert a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában 14-11-re (4-1, 5-4, 4-4, 1-2).

A Recco összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zagreb volt képes 1968 és 1970 között.

Pro Recco -Novi Beograd 14-11 (4-1, 5-4, 4-4, 1-2)

A két csapat egy évvel ezelőtt ugyanitt találkozott egymással - igaz, akkor a fedett uszodában -, és a Recco végül ötméteresekkel diadalmaskodott. A hős pedig az öt gólt szerző Zalánki volt, aki 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd az utolsó büntetőt értékesítette. Harmadszor fordult elő a sorozat történetében, hogy egymást követő két évben ugyanaz a két csapat vívja a finálét.

Ezúttal az olaszok annak ellenére vezettek rendkívül magabiztosan 9-5-re a nagyszünetben, hogy a második negyedben négy percig eggyel kevesebben voltak a vízben, mert Gonzalo Echeniquét videózás után brutalitás miatt kiállították.

A harmadik játékrészben a házigazda kétszer is két gólra kapaszkodott fel, de Zalánki és Francesco Di Fulvio gondoskodott arról, hogy a záró nyolc percre visszaálljon a négytalálatnyi különbség (13-9).

A zárónegyedben a Novi Beogradnak már nem maradt esélye, a Recco rendkívül könnyedén diadalmaskodott. Ez egyébként mindhárom belgrádi találkozójáról elmondható, a negyeddöntőben a Ferencvárost 8-4-re, az elődöntőben pedig a Vuliagmenit 12-8-ra győzte le.  

A bronzmérkőzésen:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Vuliagmeni (görög) 14-13 (3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4) - ötméteresekkel

A nyolcas döntő végeredménye:
1. Pro Recco
2. Novi Beograd
3. Zodiac Barceloneta
4. Vuliagmeni
5. Olympiakosz (görög)
6. FTC-TELEKOM WATERPOLO
7. Jug Dubrvonik (horvát)
8. Brescia (olasz)

vízilabda Bajnokok Ligája
Pro Recco
Novi Beograd

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.