Ugrás a tartalomra

Fiatal birkózók töltötték meg a zentai sportcsarnokot

2019.09.01
15:34
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A 29. alkalommal megrendezett Nikola Vukov Nemzetközi Emléktornán több mint 200 ifjú sportoló lépett szőnyegre.

A fiatal birkózóké volt a főszerep szombaton a zentai sportcsarnokban. Már a legkisebbek korosztályában is komoly harc alakult ki a szőnyegen.

A nagy számú külföldi versenyző miatt a szomszédos országok klubjai között is népszerű az évente megrendezett megmérettetés. Az idén is több mint 100 fiatal birkózó érkezett külföldről. „Ez egy fontos torna, mert itt több korosztály van, és nagyon fontos, hogy a kisgyerekeknek is legyen megmérettetés. Látják az edzők, hogy miben kell előre lépni. Van a diák- és a serdülő korosztály is, és a diákban már készülni kell a serdülőbe, hiszen már az a megmérettetés vár rájuk. Az Európa-bajnokságok ugyanis nehezek, komoly  versenyek várnak rájuk. Ott már komoly fizikai és technikai tudással és taktikai képességekkel kell rendelkezni” - mondta Bacsa Ferenc, a magyarországi serdülő birkózó válogatott vezetőedzője.

A szervezők igyekeztek minden korosztály számára megfelelő versengést biztosítani. Pontosan ezért már a legkisebbeknél, a 2010-2012-ben születettek kategóriájában is négyes csoportokat alakítottak ki. Bár az elmúlt évekhez hasonlóan számos külföldi versenyző érkezett, még így is sok potenciális kihívó nem tudott részt venni az emléktornán - mesélte Bera László, a zentai Birkózó Klub elnöke: „Ezt a dátumot találtuk legmegfelelőbbnek, bár nem biztos, hogy a legszerencsésebb lett, hiszen ez a nyár utolsó hétvégéje, kezdődik az iskola. Ezen kívül a horvátországi és a boszniai barátainknak jelentős hazai tornájuk van, úgyhogy ők már eleve lemondták a részvételt, és sajnos a határ átjárhatatlansága is rányomta a bélyegét a versenyre.”

Az idei emléktorna legeredményesebb klubja a házigazda Zenta lett, mögöttük szorosan a magyarkanizsai Potisje, és a Ceglédi VSE fejezett. A legeredményesebb szerbiai birkózó a zentai Vámos Antal, míg külföldről a budapesti MTK-ból Kovács Olivér lett. A Vukov család különdíját a zentai Zónai Zsolt nyerte el.

sportcsarnok
Nikola Vukov Nemzetközi Emléktorna
nemzetközi
emléktorna
birkózás
Zenta

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.