Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fiatal sportolók táplálkozása

2021.11.24
12:56
2021.11.24
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Fiatal sportolók táplálkozása című kézikönyv szerb nyelvű változatát mutatták be Szabadkán. A kiadványban többek között képpel illusztrált receptek, illetve táplálkozási tanácsok szerepelnek.

Kitérnek a helyes, egészséges szokások kialakítására, a hidratációra és az edzés-specifikus táplálkozásra is. A könyvet két sporttudományi szakember, Halasi Szabolcs, Lepeš Josip és két táplálkozási tanácsadó, dr. Nada Kosić-Bibić és dr. Berényi Karolina állította össze. Halasi Szabolcs, a kézikönyv szerkesztője és társszerzője elmondta, a tudományos cikkekkel alátámasztott kiadványt már elkezdték fordítani, 2022-ben pedig már magyar nyelven is kapható lesz. A jelenlegi verzió azonban ingyenesen igényelhető az activekids2014@gmail.com e-mail-címen.

Halasi Szabolcs, szerkesztő és társszerző: „A fiatal sportolók esetében azt tapasztaljuk, hogy nem nagyon tudják a megfelelő táplálkozást, a megfelelő táplálkozási folyamatokat, tápanyagokat, amiket be kell vinni a szervezetbe. Nagyon sok a tévhit, nagyon sok olyan információ kering az interneten, amit a gyerekek elfogadnak, alkalmaznak és nem biztos, hogy jó. Nekünk az volt a célunk, hogy egy olyan kézikönyvet készítsünk, állítsunk össze, amely alapinformációkkal szolgál, nemcsak a gyerekeknek, hanem szülőknek, és természetesen az edzőknek is.”

Fiatal sportolók táplálkozása
kézikönyv
Nada Kosić-Bibić
Halasi Szabolcs
Lepeš Josip
szabadka
könyvbemutató

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű