Ugrás a tartalomra

Fiatal sportolók táplálkozása

2021.11.24
12:56
2021.11.24
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Fiatal sportolók táplálkozása című kézikönyv szerb nyelvű változatát mutatták be Szabadkán. A kiadványban többek között képpel illusztrált receptek, illetve táplálkozási tanácsok szerepelnek.

Kitérnek a helyes, egészséges szokások kialakítására, a hidratációra és az edzés-specifikus táplálkozásra is. A könyvet két sporttudományi szakember, Halasi Szabolcs, Lepeš Josip és két táplálkozási tanácsadó, dr. Nada Kosić-Bibić és dr. Berényi Karolina állította össze. Halasi Szabolcs, a kézikönyv szerkesztője és társszerzője elmondta, a tudományos cikkekkel alátámasztott kiadványt már elkezdték fordítani, 2022-ben pedig már magyar nyelven is kapható lesz. A jelenlegi verzió azonban ingyenesen igényelhető az activekids2014@gmail.com e-mail-címen.

Halasi Szabolcs, szerkesztő és társszerző: „A fiatal sportolók esetében azt tapasztaljuk, hogy nem nagyon tudják a megfelelő táplálkozást, a megfelelő táplálkozási folyamatokat, tápanyagokat, amiket be kell vinni a szervezetbe. Nagyon sok a tévhit, nagyon sok olyan információ kering az interneten, amit a gyerekek elfogadnak, alkalmaznak és nem biztos, hogy jó. Nekünk az volt a célunk, hogy egy olyan kézikönyvet készítsünk, állítsunk össze, amely alapinformációkkal szolgál, nemcsak a gyerekeknek, hanem szülőknek, és természetesen az edzőknek is.”

Fiatal sportolók táplálkozása
kézikönyv
Nada Kosić-Bibić
Halasi Szabolcs
Lepeš Josip
könyvbemutató

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.