Ugrás a tartalomra

A FIFA törvényen kívül helyezte az elitklubok Szuperligáját

2021-01-23
10:26
Forrás
euronews
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség súlyos büntetést helyezett kilátásba az elitklubok által szerveződő zárt bajnokságban, a Szuperligában elinduló klubokkal, illetve az ott pályára lépő játékosokkal szemben.

A FIFA hat kontinentális szövetséggel közösen kiadott állásfoglalásában leszögezi, a klubvilágbajnokságot tekintik az egyetlen világméretű klubversenynek. Azok a csapatok, amelyek indulnának a Szuperligában, nem vehetnének részt a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az idén induló Európa Konferencialiga küzdelmeiben sem.

Az élklubok önszerveződését töri le az a FIFA-retorzió is, amely szerint a zárt bajnokságban pályára lépő játékosok nem szerepelhetnének hazájuk válogatottjában kontinentális tornákon, világbajnokságon és azok selejtezőin, valamint a Nemzetek Ligája mérkőzésein sem.

FIFA
labdarúgás
foci
elitklubok
szuperliga

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.