Ugrás a tartalomra

Fociőrület uralkodik Muzslyán

2020.02.27
15:32
2020.02.27
17:19
Forrás
Pannon RTV
Fél éve indultak az edzések bánáti faluban a legfiatalabbakkal a Lehel Labdarúgó Klubban, de máris százra emelkedett a focizó gyerekek száma. Köztük szép számban vannak lányok is.

Muzslyán tavaly nyáron kezdtek el ismét foglalkozni a focista-palántákkal. Ma már nyolcvanöt, 7-12 év közötti gyerek jár edzésekre Kurunci Csabához, húsz, 12 éven felüli gyerekekkel pedig Tápai János foglalkozik. A foci a lányok körében is népszerű – tudtuk meg Kurunci Csabától, a Lehel Labdarúgó Klub edzőjétől: Tizenegy évvel ezelőtt kezdtem, Erzsébetlakon. A kislányok megkérdeztek, hogy bírnak-e ők is, hát mondom, miért ne? Próbálják meg, aztán idővel észrevettem, hogy lányok nélkül nem bírok csapatot csinálni.

Kardos Beatrix a táncot hagyta ott a foci kedvéért: A barátaim először furcsának tartották, hogy egy lány futballozik, de most már megszokták és szeretik ők is, hogy én futballozok, és segítenek.

Vannak, akik a fociedzésekre a környező településekről utaznak Muzslyára. Anastazija Kulundžić például Szárcsáról jár futballozni: Négy évvel ezelőtt kezdtem fociedzésekre járni. Tavaly jöttem át ebbe a klubba. Addig Szárcsán edzettem. Nem sok focizó lány volt a faluban, csak én meg a barátnőm.

A legtöbben, például a nagybecskereki Nagy Sándor is saját megfontolásból kezdett el edzésekre járni: Először karatés voltam, de akkor az nekem nem tetszett nagyon. És akkor próbáltam sok minden mást, de akkor, amikor megpróbáltam a futballt, akkor ez a legjobban tetszett.

Bálint Anasztázia, Muzslya: „Vannak elég sokan, akik az osztályból járnak, meg a barátnőim is elkezdtek járni és akkor elkezdtek hívni engem, hogy jöjjek én is.

Csíkos Filip, Muzslya: Hatéves koromban láttam Neymart, hogy ő futballozik és megtetszett nagyon a futball.

Miklós Marcell, Muzslya: Én kapus vagyok, és kivédek minden labdát. Az a feladatom.

Az edzésekre járók rövid idő alatt közösséggé kovácsolódtak össze – árulta el a muzslyai Csíkos Jutka, az egyik focista édesanyja: Szoktunk járni mérkőzésekre. Olyan igazi családi kör alakult ki. Úgy a gyerekek közt, úgy a szülők közt is. Összetartunk.

A kis focisták a télen az Emmausz Kollégium tornatermében edzenek, márciustól pedig visszaköltöznek a Lehel Labdarúgó Klub füves pályájára.

Muzslya
futball
foci
labdarúgás

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.