Ugrás a tartalomra

Focireménységek jelentkeztek a TSC válogatójára

2018.06.13
07:20
2018.06.13
17:44
Forrás
Pannon RTV
Mintegy nyolcvan focireménység jelentkezett a topolyai TSC válogatójára egész Vajdaság területéről.

Kedd délután a topolyai városi stadionban mutatkoztak be a fiúk, akik közül negyvenöten a szeptemberben nyíló fociakadémián bentlakásos, modern körülmények között edzhetnek.

Nagy volt a nyüzsgés a topolyai városi stadionnál kedd délután. A fiatal focisták azért érkeztek, hogy bemutassák tudásukat és bejussanak az ősszel nyíló topolyai fociakadémiára.

Csiszár Norbert, Horgos: „Elmentem egy edzésre, ott megtetszett, és azóta is focizok, szeretnék most komolyabban, komolyabb szinten is játszani.”

Tóth Ádám Levente, Tornyos: „Csatár poszton játszom, célom ebbe a csapatba legalább most bekerülni, aztán lesz, ami lesz.”

Szalma Levente, Horgos: „Azért jelentkeztem, mert szeretnék jobb eredményeket elérni, mert én most a Horgosban játszottam, és az az utolsó liga, és szeretnék minél feljebb kerülni.”

A szülők is elkísérték a fiúkat, jó lehetőségnek tartják a labdarúgó akadémiát gyerekeik számára.

Szorcsik Lívia, Zenta: „A fiamat kísértem el Zentáról, ő megszállottan focista szeretne lenni, ez talán egy próbatétel a számára, ha sikerül, akkor természetesen a középiskolát is itt kellene, hogy válasszuk, mivel most épp a nyolcadikat fejeztük, tehát választás előtt állunk.”

A TSC nyílt napjára nyolcvan jelentkező érkezett Vajdaság egész területéről.

Piri Ottó, a TSC utánpótlás-nevelésének szakmai vezetője: „Regisztrálás után felosztottuk a 2003-as és 2004-es évjáratot, ők egymás ellen játszanak keverve, kétszer harminc percet, és közülük fogjuk kiválogatni az első szűrést, a második mérkőzésen a 2004-es/2005-ös generáció játszik, úgyszintén kétszer harminc percet. Akikkel meg vagyunk elégedve, vissza fogjuk hívni még egy vagy kettő válogatóra.”

A TSC célja a labdarúgás népszerűsítése, a gyerekek egészséges életmódra és a sport szeretetére való nevelése és lehetőség biztosítása minél több edzésre, szakmai fejlődésre.

Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Akiket hozunk, azok csakis a legjobbak lehetnek, valamint jobbak a mi játékosainknál, úgy nézzük, aki távolabb lakik, aki távolabbról itt fog beiratkozni a különböző középiskolákba, akkor nekik mindenféleképp helyük lesz majd az akadémián, de a környékbeli fiataloknak, akik a klubunk tagjai is meglesz a lehetőség, hogy az akadémiának egyes részeit tudják majd használni.”

A focistákat pár nap múlva értesítik arról, hogy tovább jutottak-e a következő szűrésre, valamint azoknak is lehetőségük lesz bemutatkozni, akik az első nyílt napra nem tudtak eljutni.

labdarúgás
Topolya
TSC

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.