Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Focireménységek jelentkeztek a TSC válogatójára

2018.06.13
07:20
2018.06.13
17:44
Forrás
Pannon RTV
Mintegy nyolcvan focireménység jelentkezett a topolyai TSC válogatójára egész Vajdaság területéről.

Kedd délután a topolyai városi stadionban mutatkoztak be a fiúk, akik közül negyvenöten a szeptemberben nyíló fociakadémián bentlakásos, modern körülmények között edzhetnek.

Nagy volt a nyüzsgés a topolyai városi stadionnál kedd délután. A fiatal focisták azért érkeztek, hogy bemutassák tudásukat és bejussanak az ősszel nyíló topolyai fociakadémiára.

Csiszár Norbert, Horgos: „Elmentem egy edzésre, ott megtetszett, és azóta is focizok, szeretnék most komolyabban, komolyabb szinten is játszani.”

Tóth Ádám Levente, Tornyos: „Csatár poszton játszom, célom ebbe a csapatba legalább most bekerülni, aztán lesz, ami lesz.”

Szalma Levente, Horgos: „Azért jelentkeztem, mert szeretnék jobb eredményeket elérni, mert én most a Horgosban játszottam, és az az utolsó liga, és szeretnék minél feljebb kerülni.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A szülők is elkísérték a fiúkat, jó lehetőségnek tartják a labdarúgó akadémiát gyerekeik számára.

Szorcsik Lívia, Zenta: „A fiamat kísértem el Zentáról, ő megszállottan focista szeretne lenni, ez talán egy próbatétel a számára, ha sikerül, akkor természetesen a középiskolát is itt kellene, hogy válasszuk, mivel most épp a nyolcadikat fejeztük, tehát választás előtt állunk.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A TSC nyílt napjára nyolcvan jelentkező érkezett Vajdaság egész területéről.

Piri Ottó, a TSC utánpótlás-nevelésének szakmai vezetője: „Regisztrálás után felosztottuk a 2003-as és 2004-es évjáratot, ők egymás ellen játszanak keverve, kétszer harminc percet, és közülük fogjuk kiválogatni az első szűrést, a második mérkőzésen a 2004-es/2005-ös generáció játszik, úgyszintén kétszer harminc percet. Akikkel meg vagyunk elégedve, vissza fogjuk hívni még egy vagy kettő válogatóra.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A TSC célja a labdarúgás népszerűsítése, a gyerekek egészséges életmódra és a sport szeretetére való nevelése és lehetőség biztosítása minél több edzésre, szakmai fejlődésre.

Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Akiket hozunk, azok csakis a legjobbak lehetnek, valamint jobbak a mi játékosainknál, úgy nézzük, aki távolabb lakik, aki távolabbról itt fog beiratkozni a különböző középiskolákba, akkor nekik mindenféleképp helyük lesz majd az akadémián, de a környékbeli fiataloknak, akik a klubunk tagjai is meglesz a lehetőség, hogy az akadémiának egyes részeit tudják majd használni.”

A focistákat pár nap múlva értesítik arról, hogy tovább jutottak-e a következő szűrésre, valamint azoknak is lehetőségük lesz bemutatkozni, akik az első nyílt napra nem tudtak eljutni.

labdarúgás
Topolya
TSC

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.