Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Focireménységek jelentkeztek a TSC válogatójára

2018-06-13
07:20
2018-06-13
17:44
Forrás
Pannon RTV
Mintegy nyolcvan focireménység jelentkezett a topolyai TSC válogatójára egész Vajdaság területéről.

Kedd délután a topolyai városi stadionban mutatkoztak be a fiúk, akik közül negyvenöten a szeptemberben nyíló fociakadémián bentlakásos, modern körülmények között edzhetnek.

Nagy volt a nyüzsgés a topolyai városi stadionnál kedd délután. A fiatal focisták azért érkeztek, hogy bemutassák tudásukat és bejussanak az ősszel nyíló topolyai fociakadémiára.

Csiszár Norbert, Horgos: „Elmentem egy edzésre, ott megtetszett, és azóta is focizok, szeretnék most komolyabban, komolyabb szinten is játszani.”

Tóth Ádám Levente, Tornyos: „Csatár poszton játszom, célom ebbe a csapatba legalább most bekerülni, aztán lesz, ami lesz.”

Szalma Levente, Horgos: „Azért jelentkeztem, mert szeretnék jobb eredményeket elérni, mert én most a Horgosban játszottam, és az az utolsó liga, és szeretnék minél feljebb kerülni.”

A szülők is elkísérték a fiúkat, jó lehetőségnek tartják a labdarúgó akadémiát gyerekeik számára.

Szorcsik Lívia, Zenta: „A fiamat kísértem el Zentáról, ő megszállottan focista szeretne lenni, ez talán egy próbatétel a számára, ha sikerül, akkor természetesen a középiskolát is itt kellene, hogy válasszuk, mivel most épp a nyolcadikat fejeztük, tehát választás előtt állunk.”

A TSC nyílt napjára nyolcvan jelentkező érkezett Vajdaság egész területéről.

Piri Ottó, a TSC utánpótlás-nevelésének szakmai vezetője: „Regisztrálás után felosztottuk a 2003-as és 2004-es évjáratot, ők egymás ellen játszanak keverve, kétszer harminc percet, és közülük fogjuk kiválogatni az első szűrést, a második mérkőzésen a 2004-es/2005-ös generáció játszik, úgyszintén kétszer harminc percet. Akikkel meg vagyunk elégedve, vissza fogjuk hívni még egy vagy kettő válogatóra.”

A TSC célja a labdarúgás népszerűsítése, a gyerekek egészséges életmódra és a sport szeretetére való nevelése és lehetőség biztosítása minél több edzésre, szakmai fejlődésre.

Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Akiket hozunk, azok csakis a legjobbak lehetnek, valamint jobbak a mi játékosainknál, úgy nézzük, aki távolabb lakik, aki távolabbról itt fog beiratkozni a különböző középiskolákba, akkor nekik mindenféleképp helyük lesz majd az akadémián, de a környékbeli fiataloknak, akik a klubunk tagjai is meglesz a lehetőség, hogy az akadémiának egyes részeit tudják majd használni.”

A focistákat pár nap múlva értesítik arról, hogy tovább jutottak-e a következő szűrésre, valamint azoknak is lehetőségük lesz bemutatkozni, akik az első nyílt napra nem tudtak eljutni.

labdarúgás
Topolya
TSC

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű