Ugrás a tartalomra

Fogadták a tokiói paralimpia magyar versenyzőit

2021.09.07
15:34
Forrás
MTI
Soha ilyen sikeresen nem szerepelt a magyar paralimpiai küldöttség.

Ünnepélyes csapatgyűlésen fogadták a tokiói paralimpia magyar versenyzőit, akik 16 éremmel - hét arannyal, öt ezüsttel és négy bronzzal - tértek haza. Az eseményen Kásler Miklós köszöntötte a sportolókat. Önök örömöt és dicsőséget szereztek saját maguknak, a családjuknak, barátaiknak és a magyar nemzetnek, örökre beírták a nevüket a magyar és a világ sporttörténelmébe - mondta az emberi erőforrások minisztere. Hozzátette, példát mutattak, bizonyítva, hogy fogyatékossággal is lehet az ember sikeres! Amikor megköszönöm önöknek a kitartásukat, kérem, hogy ez tartson még ki három évig, a következő, párizsi paralimpiáig. A miniszter a kormány és a nemzet nevében is megköszönte a sportolók teljesítményét.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte, hogy soha ilyen sikeresen nem szerepelt magyar paralimpiai küldöttség.

paralimpia
ünnepi fogadás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.