Ugrás a tartalomra

Fogathajtó bajnokság volt Kelebián

2018.06.17
18:20
2018.06.18
15:45
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai fogathajtó bajnokság idei első fordulóját rendezték meg a hétvégén Kelebián. A megmérettetésen a legkiválóbb szerbiai lovasklubok csapati vettek részt.

A kelebiai Favory Lovasklub színeiben a magyarkanizsai Berényi Ákos lett a 2018-as bajnokság első fordulójának győztese.

Szerbia fogathajtó bajnokságának idei első fordulója első versenynapján, szombaton délelőtt a legnehezebb versenyszámmal, a díjhajtással kezdődött a program. Ezt követte szombat délután az akadályhajtás, vasárnap délelőtt pedig maratonhajtásban mérték össze ügyességüket a fogathajtó bajnokság résztvevői.


A bajnokságra benevezett 12 fogathajtó közül volt, aki nem állt rajthoz mindhárom versenyszámban. Így volt ez a díjhajtásnál is.

Keresztes Teréz, szervező és versenyző, Favory Lovasklub, Kelebia: „Hét versenyző volt előre jelentve, három visszalépett, úgyhogy négy fogat versenyzett. Az első helyet Bunford Olivér szerezte meg, a második Gaković Milan, a harmadik Berényi Ákos és a negyedik Keresztes Teréz.”

A Bunford Ménes hajtója, Bunford Olivér tarolt a díjhajtásban.

Bunford Olivér, versenyző, Bunford Ménes, Szabadka:  „Elég sokat dolgoztunk a tél folyamán, itt a tavasszal még ráerősítettünk egy picit, és ez elegendő volt, úgy látszik arra, ez az igyekezet, hogy az első helyre, hogy a dobogó legfelső fokára sikerüljön fellépni.”

Akadályhajtásban a kelebiai Favory színeiben harmadik lett Berényi Ákos, második a belgrádi Kentaur Lovasklub hajtója, Nikola Živančević, az aranyérem pedig Faragó Béla nyakába került, aki szintén a kelebiai Favory Lovasklub versenyzője.

Faragó Béla, versenyző, Favory Lovasklub, Kelebia:
„- Nagyon nehéz volt, de csak sikerült megnyernem.
- Milyen érzés az első hely tulajdonosának lenni?
- Jó érzés, csak jó. ”

A vasárnapi maratonhajtást csak négy fogathajtó vállalta be, köztük Berényi Ákos.

Berényi Ákos, versenyző, Favory Lovasklub, Kelebia: „Nehéz versenyszámnak számít, nagyon igénybe veszi a hajtót, a segédhajtót és a lovakat is. Nekem személy szerint az a kedvenc számom.”

Maratonhajtásban a kucorai Milan Gaković győzött.
A három versenyszám összesített pontszámai alapján a 2018-as szerbiai fogathajtó bajnokság első fordulójának bajnoka Berényi Ákos lett.

Kelebia
fogathajtás
Favory Lovasklub

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.