Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Foglalkozások az adai Lovasvölgyben

2020-07-16
14:51
2020-07-16
16:53
Forrás
Pannon RTV
Őseink életébe kóstolhattak bele a gyerekek egy egész napos foglalkozás keretein belül Adán. A helyi Lovasvölgyben nem csak a lovaglás fortélyait, de a lovas íjászatot is megismerhették.

Sörényfésülés és a nyereg felrakása - ez is része a ló lovaglásra való felkészítésének. A gyerekek ezt is megtanulhatták a lovas napon. A résztvevők között akadtak olyanok is, akik már több éves tapasztalattal rendelkeznek.

Nagy Janka, résztvevő: "Előtte is nagyon szerettem a lovakat, és amikor az egyik barátnőm elkezdett járni lovagolni, azután jöttem én is, egy héttel később, és azután csak jött magától az egész. Négy éve járok ide."

A lovaglás mellett a lovas íjászat alapjait is megismerhették a résztvevők. Ahogyan fogalmaztak, ez egy igen összetett sportág.

Szenes Viktor, résztvevő: "Már régebb óta lovagolok. Aki nem tud lovagolni, abból sosem lesz jó lovas íjász. Meg ugyan úgy, aki nem tud íjászkodni, de tud lovagolni, abból se lesz jó lovas íjász."

Pannon RTV

A lóval való foglalkozás sok mindenre megtaníthatja a gyerekeket - véli Boldizsár Kornél, a foglalkozás szervezője.

"A tiszteletet emelném ki, a gondoskodást, mivel, hogy az állatokról gondoskodni kell, vizet és ételt adni, illetve tisztán tartani őket. Van még egy dolog, amit kiemelnék, ez pedig a dominancia, ugyanis a lovak olyan közösségekben élnek, ahol van egy vezér kanca, vagy vezér hím, és ő vezeti az egész csapatot. A lovaglásnál a lovasnak el kell érnie azt, hogy a ló bízzon benne, ezt pedig egyrészt dominanciával éri el - határozottsággal, nem agresszióval."

Adán a hobbilovaglás 10 éves múltra tekint vissza. A Lovasvölgyben mintegy hat éve foglalkoznak a gyermekek oktatásával.

Lovasvölgy
Ada
tábor
lovaglás
gyerekek

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.