Ugrás a tartalomra

Fölényes szerb siker Kuba ellen

2019.12.02
06:58
2019.12.02
08:36
Forrás
MTI
Szerbia 46-27-re legyőzte Kubát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

A kumamotói meccs már a legelején eldőlt, az európai csapat 8-0 után kapott először gólt, és hamarosan már tíz gólt volt a különbség. A karibi együttes a hajrában némileg csökkentette hátrányát, majd a második félidőt csak öttel veszítette el, de a súlyos vereséget nem kerülhette le.

A magyar élvonalban játszó szerb kézilabdázók közül a Siófok jobbátlövője, Andela Janjusevic és az Érd jobbátlövője, Jelena Lavko két-két gólt dobott, a Dunaújváros balátlövője, Jovana Jovovic háromszor, a Vác balszélsője, Sanja Radosavljevic pedig hatszor volt eredményes.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Szerbia-Kuba 46-27 (25-11)
    később:
Hollandia-Angola, Kumamoto 7.00
Norvégia-Szlovénia, Kumamoto 12.30

D csoport:
Oroszország-Argentína, Kumamoto 7.00
Kongói DK-Japán, Kumamoto 10.00
Kína-Svédország, Kumamoto 12.30

kézilabda

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.