Ugrás a tartalomra
FoNet/RSS/Illusztráció

Fölényesen győztek a magyar lányok

2020.12.06
17:50
2020.12.06
18:02
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
A magyar női kézilabda-válogatott 38:26-ra győzte le Szerbia csapatát a dániai Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Koldingban.

A szerb lányok egyetlen alkalommal sem vezettek a találkozón, amelynek legeredményesebb játékosa Szöllősi-Zácsik Szandra volt, aki 12 lövésből tíz gólt dobott.

A magyarok pénteken 24-22-re kikaptak a horvátoktól, kedden 20:30-tól pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak a C-csoportban, akiket viszont tegnap a szerb válogatott gyűrt maga alá.

A szerbek következő ellenfele kedden 18:15-től a horvátok lesznek.

A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

magyar
szerb
kézilabda
Európa-bajnokság
Dánia
holland
horvát
válogatott

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű