Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Folytatni szeretné jó sorozatát az adorjáni Tisza labdarúgó csapata

2020-10-27
19:24
2020-10-27
19:39
Forrás
Pannon RTV
Elkapta a fonalat Tomislav Sivić az adorjáni Tisza labdarúgó csapatának kispadján. A szerb harmadosztályban szereplő együttes legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert.

Ezzel pedig már a mezőny élbolyában tartózkodik az adorjáni csapat.

A szakembernek már külföldi ajánlatai is vannak, de egyelőre Adorjánon folytatja a munkát.

Hét győzelem, három döntetlen és négy vereség - ezzel a mutatóval rendelkezik 14 fordulót követően az adorjáni Tisza labdarúgó csapata, illetve az őket irányító Tomislav Sivić a szerb harmadosztályban.

Sivić labdarúgóként megfordult többek között Kecskeméten. Később az izlandi bajnokságba került. 1996 és 2001 között Feröeren volt játékosedző, és '97-ben bajnokságot nyert a B36 Tórshavnnal. Irányította többek között a szerb U17-es és U19-es válogatottat is. 2006-ban Ugandában lehetett volna szövetségi kapitány, de végül nemet mondott. 2007-től volt a Kecskeméti TE vezetőedzője. Történelmet írt, mikor feljuttatta a csapatot az NB1-be.

A szakember szerint, amikor júliusban megérkezett Adorjánra, egyből látta, hogy komoly munka vár rájuk, ha jó eredményeket akarnak elérni.

Tomislav Sivić, vezetőedző, FK Tisza, Adorján: „Amikor idejöttem, az nem volt valami fényes. Ettől kicsit meg is ijedtem, mert bajnokság előtt volt az. Láttam, hogy van két megoldás, egyből nekimenni a munkának keményen és akkor az első 5-6 meccset beáldozni, hogy utána legyen az eredmény, vagy állandóan frissíteni. Én az elsőt választottam, hogy nekimegyek a munkának, amire most kaptuk meg a bizonyítékot, az utolsó öt meccsből ugyanis négyet megnyertünk.”

Sivić hozzátette, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a magyar labdarúgást, klubszinten és a válogatottat is. Amióta megérkezett Vajdaságba már komolyabb ajánlatok is befutottak hozzá, de nem Magyarországról.

„Magyarországról nem érkezett semmi, de másik országokból érkezett komoly ajánlat. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, mert először itt kell megtisztelni a tulajdonos urat, aki engem is megtisztelt anno, most vissza kell adni neki az eredményekkel, hogy ő is boldog legyen, és hogy a csapat rendben legyen és tudjon működni nélkülem is.”

Az adorjáni Tisza a következő fordulóban derbi mérkőzést játszik hazai pályán a torontálszigeti Borac ellen, amely jelenleg harmadik helyen áll a Vajdasági Liga Északi csoportjában.

Tomislav Sivić
vezetőedző
Adorján
Tisza
foci
futball
labdarúgás

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.