Ugrás a tartalomra

Folytatni szeretné jó sorozatát az adorjáni Tisza labdarúgó csapata

2020.10.27
19:24
2020.10.27
19:39
Forrás
Pannon RTV
Elkapta a fonalat Tomislav Sivić az adorjáni Tisza labdarúgó csapatának kispadján. A szerb harmadosztályban szereplő együttes legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert.

Ezzel pedig már a mezőny élbolyában tartózkodik az adorjáni csapat.

A szakembernek már külföldi ajánlatai is vannak, de egyelőre Adorjánon folytatja a munkát.

Hét győzelem, három döntetlen és négy vereség - ezzel a mutatóval rendelkezik 14 fordulót követően az adorjáni Tisza labdarúgó csapata, illetve az őket irányító Tomislav Sivić a szerb harmadosztályban.

Sivić labdarúgóként megfordult többek között Kecskeméten. Később az izlandi bajnokságba került. 1996 és 2001 között Feröeren volt játékosedző, és '97-ben bajnokságot nyert a B36 Tórshavnnal. Irányította többek között a szerb U17-es és U19-es válogatottat is. 2006-ban Ugandában lehetett volna szövetségi kapitány, de végül nemet mondott. 2007-től volt a Kecskeméti TE vezetőedzője. Történelmet írt, mikor feljuttatta a csapatot az NB1-be.

A szakember szerint, amikor júliusban megérkezett Adorjánra, egyből látta, hogy komoly munka vár rájuk, ha jó eredményeket akarnak elérni.

Tomislav Sivić, vezetőedző, FK Tisza, Adorján: „Amikor idejöttem, az nem volt valami fényes. Ettől kicsit meg is ijedtem, mert bajnokság előtt volt az. Láttam, hogy van két megoldás, egyből nekimenni a munkának keményen és akkor az első 5-6 meccset beáldozni, hogy utána legyen az eredmény, vagy állandóan frissíteni. Én az elsőt választottam, hogy nekimegyek a munkának, amire most kaptuk meg a bizonyítékot, az utolsó öt meccsből ugyanis négyet megnyertünk.”

Sivić hozzátette, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a magyar labdarúgást, klubszinten és a válogatottat is. Amióta megérkezett Vajdaságba már komolyabb ajánlatok is befutottak hozzá, de nem Magyarországról.

„Magyarországról nem érkezett semmi, de másik országokból érkezett komoly ajánlat. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, mert először itt kell megtisztelni a tulajdonos urat, aki engem is megtisztelt anno, most vissza kell adni neki az eredményekkel, hogy ő is boldog legyen, és hogy a csapat rendben legyen és tudjon működni nélkülem is.”

Az adorjáni Tisza a következő fordulóban derbi mérkőzést játszik hazai pályán a torontálszigeti Borac ellen, amely jelenleg harmadik helyen áll a Vajdasági Liga Északi csoportjában.

Tomislav Sivić
vezetőedző
Adorján
Tisza
foci
futball
labdarúgás

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.