Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Folytatni szeretné jó sorozatát az adorjáni Tisza labdarúgó csapata

2020.10.27
19:24
2020.10.27
19:39
Forrás
Pannon RTV
Elkapta a fonalat Tomislav Sivić az adorjáni Tisza labdarúgó csapatának kispadján. A szerb harmadosztályban szereplő együttes legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert.

Ezzel pedig már a mezőny élbolyában tartózkodik az adorjáni csapat.

A szakembernek már külföldi ajánlatai is vannak, de egyelőre Adorjánon folytatja a munkát.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Hét győzelem, három döntetlen és négy vereség - ezzel a mutatóval rendelkezik 14 fordulót követően az adorjáni Tisza labdarúgó csapata, illetve az őket irányító Tomislav Sivić a szerb harmadosztályban.

Sivić labdarúgóként megfordult többek között Kecskeméten. Később az izlandi bajnokságba került. 1996 és 2001 között Feröeren volt játékosedző, és '97-ben bajnokságot nyert a B36 Tórshavnnal. Irányította többek között a szerb U17-es és U19-es válogatottat is. 2006-ban Ugandában lehetett volna szövetségi kapitány, de végül nemet mondott. 2007-től volt a Kecskeméti TE vezetőedzője. Történelmet írt, mikor feljuttatta a csapatot az NB1-be.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szakember szerint, amikor júliusban megérkezett Adorjánra, egyből látta, hogy komoly munka vár rájuk, ha jó eredményeket akarnak elérni.

Tomislav Sivić, vezetőedző, FK Tisza, Adorján: „Amikor idejöttem, az nem volt valami fényes. Ettől kicsit meg is ijedtem, mert bajnokság előtt volt az. Láttam, hogy van két megoldás, egyből nekimenni a munkának keményen és akkor az első 5-6 meccset beáldozni, hogy utána legyen az eredmény, vagy állandóan frissíteni. Én az elsőt választottam, hogy nekimegyek a munkának, amire most kaptuk meg a bizonyítékot, az utolsó öt meccsből ugyanis négyet megnyertünk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Sivić hozzátette, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a magyar labdarúgást, klubszinten és a válogatottat is. Amióta megérkezett Vajdaságba már komolyabb ajánlatok is befutottak hozzá, de nem Magyarországról.

„Magyarországról nem érkezett semmi, de másik országokból érkezett komoly ajánlat. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, mert először itt kell megtisztelni a tulajdonos urat, aki engem is megtisztelt anno, most vissza kell adni neki az eredményekkel, hogy ő is boldog legyen, és hogy a csapat rendben legyen és tudjon működni nélkülem is.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az adorjáni Tisza a következő fordulóban derbi mérkőzést játszik hazai pályán a torontálszigeti Borac ellen, amely jelenleg harmadik helyen áll a Vajdasági Liga Északi csoportjában.

Tomislav Sivić
vezetőedző
Adorján
Tisza
foci
futball
labdarúgás

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.