Ugrás a tartalomra

Fordulatos mérkőzés, hét gól, remek foci

2022.04.27
07:57
2022.04.27
14:24
Forrás
Pannon RTV
Minden idők legizgalmasabb elődöntőjét játszotta kedden a Manchester City és a Real Madrid a Bajnokok Ligájában.

A hazai pályán játszó angolok már a második percben De Bruyne lévén megszerezték a vezetést, a 11. percben Jesus találatával már két gólos volt a különbség.

A City az első félidőben tovább növelhette volna az előnyét, de nem használták ki a helyzeteiket. Ekkor jött a bombaformában játszó Benzema és a 33. percben csökkentette csapata hátrányát.

 A fordulást követően sem vettek vissza a csapatok a tempóból. A második félidő első perceiben Mahrez a kapufát találta el, a kipattanót Foden ismét a kapura küldte, de a lövését a gólvonalon blokkolták. Az angol válogatott játékos az 53. percben már nem hibázott és fejjel vette be a Real kapuját (3:1).

A spanyolok ezt nem hagyták annyiban, már a következő támadásból Vinicius Junior 50 méteres szólója után ismét egy gólosra csökkentették a hátrányukat. A következő találatra 20 percet kellett várniuk a szurkolóknak. Ekkor a Manchester City középpályása néhány csel után helyzetbe került és kíméletlenül a felső sarokba bombázta a labdát(4:2). A mérkőzés végeredményét Benzema állította be a 82. percben. A madridi együttes csapatkapitánya a kezezés miatt megítélt 11-est elegánsan érvényesítette.

A 4:3-as végeredménnyel a párharc továbbra is nyitott és a jövő szerdai visszavágón ismét egy izgalmas mérkőzésre számíthat a közönség. A Bajnokok Ligája másik elődöntőjének első mérkőzését ma játsszák. A Liverpool a Villarreal csapatát látja vendégül.

Bajnokok Ligája

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.