Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Frank Augstein

Fordulatos mérkőzésen győzte le Thiem Đokovićot

2020-11-21
19:49
Forrás
Pannon RTV
Elképesztő végjátékban győzte le Dominic Thiem Novak Đokovićot az ATP-világbajnokság elődöntőjében.

A szerb világelsőt az osztrák Dominic Thiem 7:5, 6:7, 7:6-ra győzte le. Mindkét játékos magabiztosan kezdte a mérkőzést és 5:5-ig hozta saját adógatójátékát. Az osztrák játékos ekkor kihasználta a break lehetőségét és a következő játszmában simán behúzta a szettet.

A második játékrész is igen kiélezett volt. A játékosok csak a rövidítésben tudták eldönteni a szett sorsát. A rövidítésben Đoković négy meccslabdát is hárított és 12-10 re nyerni tudott.

Következett a harmadik szett, amelyben ismét csak a rövidítés döntött. Ebben a szerb világelső magabiztosan 4:0-val kezdett, de az osztrák hat labdamenetet nyerve fordítani tudott.  Thiem ötödik mérkőzéslabdáját is hárította Đoković, a hatodikat azonban már kihasználta az osztrák.

Ezzel Thiem duplázott, hiszen az elmúlt évhez hasonlóan ismét biztosította a helyét a fináléban.

Novak Đoković
Dominic Thiem
tenisz

Most

13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.