Ugrás a tartalomra

Franciaország és Ausztrália a nyolcaddöntőben

2022.11.30
18:03
2022.11.30
18:29
Forrás
Pannon RTV
Óriási meglepetést hozott a D csoport utolsó fordulója a labdarúgó világbajnokságon. A franciák mellett az ausztrálok jutottak a nyolcaddöntőbe.

A már biztos továbbjutó franciák cserecsapattal álltak ki Tunézia ellen. Igaz, még így is dupla annyi időt birtokolták a labdát, mint az afrikai ellenfelük, és több helyzetük is volt, de gólt nem sikerült szerezniük. A mérkőzés egyetlen találatát a tunéziai Wahbi Khazri szerezte. Tunézia ezzel nagy meglepetést okozott, de a Franciaország elleni győzelem sem volt elegendő számukra a továbbjutáshoz.

A másik délutáni összecsapáson is meglepetés eredmény született. A világbajnokságon elég gyengén teljesítő, de még így is esélyesnek tartott Dánia minimális vereséget szenvedett Ausztráliától.

Az ausztrálok gólját Mathew Leckie szerezte a 60. percben. Ausztrália ezzel a győzelmével megszerezte a továbbjutást jelentő második helyet a D csoportban.

labadarúgó világbajnokság
foci-vb
Katar 2022
Franciaország
Tunézia
Dánia
Ausztrália

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.