Ugrás a tartalomra

Franciaország nyert Anglia ellen

2022.12.10
22:05
Forrás
Pannon RTV, nemzetisport.hu
Franciaország nyerte 2:1-re Anglia ellen a labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjét, az európai rangadót.

Ezzel ők lesznek Marokkó ellenfele az elődöntőben december 14-én, szerdán. Az első gól már az első félidő 17. percében megszületett. Griezmann passza után Tchouaméni 26 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtte a labdát, ezzel 1:0-ra vezetett Franciaország. Az egyenlítésre a második félidőig kellett várni, bár az angolok többet és veszélyesebben próbálkoztak. Az 52. percben tizenegyest kaptak az angolok, amit Harry Kane értékesített. A kapu jobb oldalába bombázott, Lloris a másik oldalra vetődött.

A 78. percben Hernández passza után Griezmann az oldalvonal közeléből ívelte a labdát az angol kapu elé, az érkező Giroud öt méterről a jobb alsóba fejelt. Négy perccel később újabb büntetőt ítéltek az angoloknak, mivel Hernandez fellökte Mountot a 16-oson belül, de Kane ezúttal csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát. A hosszabbítás 10. percében még kaptak egy szabadrúgást az angolok, de Rashford lövése a kapu tetején landolt.

foci vb
foci-vb
Katar 2022
Katar 2022
labdarúgó világbajnokság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.