Ugrás a tartalomra

Fucsovics legyőzte Krajinovićot Rotterdamban

2022.02.09
13:52
2022.05.03
20:01
Forrás
MTI
Fucsovics Márton remek fordítással bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 38. magyar éljátékos - aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban - szerdán az őt két hellyel megelőző Filip Krajinovićtyal találkozott, akiről nem lehettek kellemes emlékei. A szerb nyerte ugyanis mindhárom korábbi összecsapásukat 2015-ben Rómában, 2017-ben a heilbronni challenger-versenyen és 2020-ban Cincinnatiben is, ráadásul Fucsovics eddig csak egy szettet tudott nyerni zombori születésű riválisa ellen.

A tornagyőzelem nélkül álló szerb pályafutása legjobbjaként 26. is volt az ATP-rangsorban, és mindössze 19 nappal idősebb Fucsovicsnál. A magyar kiválóság kedden ünnepelte 30. születésnapját, Krajinović azonban még 29 évesnek mondhatja magát február 27-ig.

Az idén eddig egy meccset nyert magyar teniszező az első hét pontot elvesztette, és ellenfele rögtön lépéselőnybe került. Fucsovics ugyan visszabrékelt, csakhogy ezután ismét elbukta a szerváját (1:3), Krajinović innentől már nem remegett meg, így 35 perc alatt hozta a szettet.

A folytatásban a rivális harmadszor is brékelt, amire Fucsovics sorozatban három gémmel válaszolt, ekkor már feljavult a szervája, időnként "sült a keze", és látványos labdameneteket nyert. Kisvártatva 5:2 állt az eredményjelzőn, és 1 óra 15 perc elteltével jöhetett a döntő játszma.

Ez már egyértelműen a nyíregyházi teniszező fölényét hozta, aki villámgyorsan ellépett 5:1-re, onnantól már csak egy gémet engedélyezett Krajinovićnak. A találkozó 1 óra 49 percig tartott.

Az idei második meccsét megnyerő Fucsovics a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral (62.) csap össze.

    Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Filip Krajinović 3:6, 6:3, 6:2

Fucsovics Márton
Rotterdam
Filip Krajinović
tenisztorna

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.