Ugrás a tartalomra

Fucsovics legyőzte Wawrinkát, és elődöntőbe jutott

2018.05.25
00:27
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Fucsovics Márton legyőzte a harmadik helyen kiemelt svájci Stan Wawrinkát a genfi férfi salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében, így karrierje első ATP-elődöntőjére készülhet.

A világranglistán 60. Fucsovics ugyan az első szervagémjét elbukta a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Wawrinkával (25.) szemben, de 0:2 után sikerült azonnal egyenlítenie. Fucsovics 4:4-es állásnál másodszor is brékelt, így a következő gémben adogatójátékával le tudta zárni a 36 percig tartó első szettet.

A második játszma a magyar teniszező újabb brékjével indult, majd óriási küzdelem alakult ki, amelyet követően úgy lett 2:0 az állás, hogy a magyar játékos hat bréklabdát hárított. A folytatásban a svájci rivális már nem tudott komoly ellenállást tanúsítani, már gémet sem nyert, így Fucsovics 1 óra 11 perc alatt jutott az elődöntőbe.

Fucsovics ellenfele a négy között a hatodik helyen kiemelt, 28 éves amerikai Steve Johnson (47.) lesz, akivel karrierje során még nem találkozott.

Egyesbeli sikerét követően párosban a negyeddöntőben búcsúzott Fucsovics Márton, aki oldalán az izraeli Jonathan Erlichhel csütörtökön két játszmában kikapott az Oliver Marach, Mate Pavić osztrák-horvát duótól az 501 ezer euró összdíjazású genfi férfi salakpályás tenisztornán.

A magyar játékos és párja az első szettben 2:0-ra elhúzott, majd az első helyen kiemelt ellenfél fordítani tudott. A második játszmában 3:1-re ellépett az ellenfél, amelyet 4:4-nél Fucsovicsék utolértek, de az 5:5-nél elvesztett adogatójáték végzetesnek bizonyult. A találkozó 1 óra 16 percig tartott.

Eredmény, páros, negyeddöntő:
Oliver Marach, Mate Pavić (osztrák, horvát, 1.)-Fucsovics Márton, Jonathan Erlich (magyar, izraeli) 6:4, 7:5

Fucsovics Márton
tenisz
genfi
Stan Wawrinka

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű