Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Futás, úszás és aquatlon fesztiválhangulattal tetőzve

2021.08.15
12:49
2021.08.15
16:40
Forrás
Pannon RTV
Tegnap startolt el a 39. Futó- és Úszófesztivál Magyarkanizsán, amelyen közel 550 úszó, futó, és aquatlonista vett részt. Szinte minden korosztály számára indítottak versenyt, így mindenki, aki szerette volna, kipróbálhatta magát versenyhelyzetben.

Már a szombat délelőtti órákban megtelt a magyarkanizsai strand úszókkal, futókkal és szurkolókkal. Az első rajtok 10 órakor kezdődtek és a versenyzők 200, 570, 3000 és 7500 méteres távokon indulhattak. A szabadkai Lea Lucija Simićnek az 570 méteren sikerült elsőként beérnie a célba: „Szerintem nagyon jól sikerült, mivel nem úsztam még sosem a Tiszán, szerintem nagyon jó lett. Amikor elindultam, kicsit nehezebb volt, de ahogy jöttem a cél felé, akkor láttam, hogy közelebb vagyok és jobb volt már, begyorsítottam és jobban éreztem magam.”

Pannon RTV

Délután pedig a futásé volt a főszerep, elsőként a 900, az 1400, a 2600, valamint a 3500 méteres távokon rajtoltak el a fiatalabbak, majd később a felnőttek mezőnye következett. A futók 4, 3, 10 és 21,1 kilométerre nevezhettek be. A 21,1 kilométeres távon elsőként a šabaci Milovoje Jovović ért be a célba 1 óra 23 perc alatt: „A futam kitűnő, hallottam, hogy Magyarkanizsán jó a szervezés, ezért is jöttem. Az eredmény másodlagos volt, a távot magamnak futottam, nem vártam, hogy nyerni fogok.”

Pannon RTV

Idén is indulhattak a vállalkozó szelleműek az aquatlonon, 13 és 28,6 kilométeres távon. A magyarkanizsai Bognár Csilla délelőtt a 3000 méteres úszótávot, délután pedig a 10 kilométeres futótávot teljesítette: „Nagyon örülök neki, hogy úgymond hazai közönség előtt versenyezhetek, illetve hogy minden kanizsai ismer, minden kanizsai nekem szurkol, tényleg nagyon felemelő érzés, és nagyon sok energiát is adott nekem.”

Pannon RTV

A szervezők nagy erőkkel vetették bele magukat az idei fesztivál szervezésébe egy év kihagyás után. Rekordközeli résztvevővel számolhattak az idén.

Mészáros Kornél, szervező: „Résztvevők érkeznek Magyarországról is, nagyon sok új résztvevőnk van, akik jelentkeztek az ország területéről, Belgráddal bezárólag, vagyis északra és délre 200 kilométeres körzetből van a legtöbb versenyzőnk.”

Pannon RTV

Az igazi fesztiválhangulat sem maradt el, hiszen Dj Maxy lemezlovas és a Moonlighting Quartet szórakoztatta a résztvevőket és a szurkolókat egyaránt.

futás
úszás
Magyarkanizsa

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű