Ugrás a tartalomra

Futással a boldogabb gyermekkorért

2021.10.01
18:26
2021.10.01
21:02
Forrás
Pannon RTV
Közel négyszáz Zenta községi általános iskolás állt rajthoz a Vöröskereszt helyi szervezete által megszervezett futórendezvényen péntek délután.

Barna Elena a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola színeiben 200 méteres távon állt rajthoz és harmadikként ért célba a zentai városi stadionban megrendezett versenyfutáson.

Kolompár Viktória a dobogó legfelső fokára állhatott fel korosztályának kategóriájában.
„Első helyezett lettem, pedig nem készültem erre a versenyre. Nagyon szeretek futni.”

A Boldogabb Gyermekkorért nevet viselő futamot több mint 30 éve hívta életre a zentai Vöröskereszt, amelyhez évről évre egyre több általános iskolás diák csatlakozik, ezáltal a szervezet egyik legnépszerűbb és legtömegesebben látogatott rendezvényévé vált az esemény – emelte ki Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai szervezetének munkatársa.

„Az a célja, hogy egészséges életmódra neveljük a gyerekeket és a szülőknek ezzel próbáljuk megmutatni azt, hogy vezessék el a gyermekeiket, hogyha még ezt nem tették meg, hiszen fontos a testmozgás és a célja még, hogy ezzel segíthetünk másokon, olyan gyermekeken is, akiknek szükségük van a segítségre.”

Egyébként a rendezvényen 9 kategóriában hirdettek versenyt és az esélyegyenlőség jegyében a különleges bánásmódot igénylő gyermekek is részt vettek rajta.

Zenta
Vöröskereszt
Đukić Teodora

Most

Népszerű