Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Futók lepték el Újvidék utcáit

2019-10-13
17:48
2019-10-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
A tartományi székvárosban ma 27-ik alkalommal szervezték meg a már hagyományosnak számító Újvidéki Maratont. A rendezvényen idén a belügyminisztérium és a katonaság munkatársai is részt vettek.

Az időjárás kedvezett a futóknak, akik kondíciójukhoz mérten különböző távokon indultak. A legkitartóbbak több mint 40 kilométert is megtettek.
Danijela Milojica, Belgrád: „Sportolsz, megismered a várost, barátkozol, remek élmény.”
Karahoda Edmond, Újvidék: „Kikapcsolod az agyad, elengeded a gondolataid, teszel valamit magadért.”

A maraton mostanra már nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. Idén több mint 15 országból érkeztek résztvevők. Aladic Yana, Oroszország: „A tíz és fél kilométeres futamon indulok. Megpróbálom. Nem vagyok éppen a legjobb formámban, nemrég szültem, de mindent beleadok.”

A maratonon idén több mint ezer futó vett részt. Horvát Zoltán, Óbecse: „Nem az első tízesem volt, de nehéz volt. Túl is öltöztem, meleg van.”

A jó kondícióhoz elengedhetetlen az, hogy minden nap mozogjunk egy kicsit – véli az idei maraton legidősebb futója, aki már a kilencvenedik életévén is túl van. Kovač Silvester: „Azt üzenem, hogy folyamatosan, mindennap eddzenek. Ne túl sokat, fél vagy egy órát naponta. Legalább annyit, hogy kinyújtják a testüket, az izmaikat, a lábukat, a kezüket, mindent. Ez kortól függetlenül mindenkire vonatkozik.”

A rendezvényen a gyerekek számára is szerveztek futamokat, valamint a még járni nem tudó kisbabák is versenyezhettek, ők mászásban mérhették össze ügyességüket.

maraton
Újvidék
futás

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.