Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Futók lepték el Újvidék utcáit

2019-10-13
17:48
2019-11-27
11:17
Forrás
Pannon RTV
A tartományi székvárosban ma 27-ik alkalommal szervezték meg a már hagyományosnak számító Újvidéki Maratont. A rendezvényen idén a belügyminisztérium és a katonaság munkatársai is részt vettek.

Az időjárás kedvezett a futóknak, akik kondíciójukhoz mérten különböző távokon indultak. A legkitartóbbak több mint 40 kilométert is megtettek.
Danijela Milojica, Belgrád: „Sportolsz, megismered a várost, barátkozol, remek élmény.”
Karahoda Edmond, Újvidék: „Kikapcsolod az agyad, elengeded a gondolataid, teszel valamit magadért.”

A maraton mostanra már nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. Idén több mint 15 országból érkeztek résztvevők. Aladic Yana, Oroszország: „A tíz és fél kilométeres futamon indulok. Megpróbálom. Nem vagyok éppen a legjobb formámban, nemrég szültem, de mindent beleadok.”

A maratonon idén több mint ezer futó vett részt. Horvát Zoltán, Óbecse: „Nem az első tízesem volt, de nehéz volt. Túl is öltöztem, meleg van.”

A jó kondícióhoz elengedhetetlen az, hogy minden nap mozogjunk egy kicsit – véli az idei maraton legidősebb futója, aki már a kilencvenedik életévén is túl van. Kovač Silvester: „Azt üzenem, hogy folyamatosan, mindennap eddzenek. Ne túl sokat, fél vagy egy órát naponta. Legalább annyit, hogy kinyújtják a testüket, az izmaikat, a lábukat, a kezüket, mindent. Ez kortól függetlenül mindenkire vonatkozik.”

A rendezvényen a gyerekek számára is szerveztek futamokat, valamint a még járni nem tudó kisbabák is versenyezhettek, ők mászásban mérhették össze ügyességüket.

maraton
futás
Újvidék

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.