Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Futva vagy sétálva - lényeg a jó hangulat

2022.03.20
18:33
2022.03.20
22:43
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a vajdasági tracking liga első fordulóját a szabadkai homokpusztán. A versenyzők 3 különböző táv közül választhattak, amelyet futva vagy sétálva tehettek meg. A megmérettetésről minden résztvevő befutó éremmel térhetett haza.

Hatalmas érdeklődés övezte az idei tracking liga elnevezésű túra első fordulóját. Több mint 500-an rajtoltak el a palicsi Tőzeg-tótól kezdődő és a szabadkai homokpusztán átívelő útvonalig húzódó pályán, majd onnan vissza.

Halasi Illés elmondta, nagyon jól érezte magát, csak nagyon fárasztó volt.

Jelena Pajić a belgrádi Pobeda Hegymászó Klub képviseletében érkezett, szerinte a versenyzők számára a legnagyobb nehézséget a homokos útvonal okozta: „Azért jelentkeztem, mert mindig jó az energia és jó a csapat. Közepes nehézségű volt, de elégedett vagyok, jó a szervezés.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Az eseményre a Pannon RTV 17 munkatársa is benevezett. Lajkó Anett a 15,7 kilométeres távot választotta: „Nagyon fárasztó volt. Először a 26 kilométerre szerettem volna jelentkezni, még jó, hogy nem azt választottam végül. Külön pozitívum az, hogy a Pannonból nagyon sokan jöttek el, úgyhogy ez ilyen csapatépítő is volt egyben, ezt Kókai Móni kolléganőnknek köszönjük főként, ő volt az, aki ezt megszervezte cégen belül.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A versenyen csaknem 30 klubból vettek részt indulók, emelte ki Calbert Károly, a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub elnöke: „Három távot választhatnak a résztvevők. Ez valójában egy futóverseny, de általában az időlimitek úgy vannak meghatározva, hogy gyalogosan is teljesíthető. Egész Szerbiából érkeztek versenyzők, körülbelül 550-600 versenyző. Ez az első forduló, ami egyúttal szerbiai és vajdasági forduló is.”

A versenyre Romániából, Magyarországról és Vajdaság mellett Dél-Szerbia számos pontjáról is érkeztek. A szabadtéri esemény második fordulója április 2-án Versecen lesz.

Vajdasági Tracking liga
Szabadka
Lajkó Anett
futás
séta
gyalogtúra
Spartacus Hegymászó Klub
Calbert Károly

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.