Ugrás a tartalomra

Gőzerővel készül az olimpiára a temerini Pető Zsolt

2021.07.07
17:13
2021.07.07
20:08
Forrás
Pannon RTV
A hajrájába értek az olimpiai játékokra való felkészülések. A temerini Pető Zsolt asztaliteniszező első ötkarikás játékára készül a szerb válogatottal, amely hatalmas haditettet hajtott végre, amikor biztosította az olimpián való részvétel jogát.

A szerbiai férfi asztalitenisz válogatott a belcsényi sportcsarnokban végzi az ötkarikás játékokra való felkészülés utolsó részét. Miloš Đukić szövetségi kapitány felügyelete alatt Marko Jevtovićnak, Dimitrije Levajacnak és Pető Zsoltnak Bojan Milošević segít a felkészülésben.

Pető Zsolt asztaliteniszező: „Inkább a meccsekre alapozzuk az edzéseket, azt lehet mondani, az utolsó simításokat végezzük. Remélem, hogy a továbbiakban is elkerül bennünket a sérülés és a legjobb formánkat tudjuk majd hozni Tokióban.”

A temerini versenyzőnek ez lesz az első ötkarikás játékokon való szereplése, amellyel egy álom vált valóra számára.

„Számomra ez már egy nagy győzelem, hogy az olimpiára első temeriniként ki tudtam jutni. Ez nekem nagyon fontos. Remélem, hogy jó eredményt fog elérni a csapat is és én is egyéniben, mivel mindkét számban indulok. Biztos, hogy a maximumot fogom nyújtani és a legjobb eredményre fogok törekedni. Azt nem tudom megmondani, hogy ez milyen eredményt produkál majd, mivel mégis egy olimpiáról van szó, ahol a legjobb tizenhat csapat indul csak. Remélem, hogy egy jó játékkal, egy kis szerencsével sok minden összejöhet.”

Pető mellett egyéniben még a csapat legfiatalabb tagja Dimitrije Levajac indul. A szerb válogatott július 13-ig lesz Belcsényben, aztán néhány nap pihenő következik, majd a kötelező covid-tesztelés. Tokióba július 17-én utazik a csapat.

Pető Zsolt
asztalitenisz
olimpia
Temerin
felkészülés

Most

Népszerű