Ugrás a tartalomra

Gyenes Emánuel: Ez egy nagyon bolond Dakar volt

2023.01.15
15:25
2023.01.15
16:36
Forrás
Pannon RTV
Gyenes miután célba ért, pozitívan értékelte az idei Dakart.

A motorosoknál az argentin Kevin Benavides nyerte a Szaúd-Arábiában zajló 45. Dakar-ralit. A mai zárószakaszon győztes dél-amerikai versenyző 55 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, az összetettben korábban élen álló Toby Price-nál, így előzött és 2021 után másodszor is diadalmaskodott a kétkerekűek között. Az összetett harmadik helyén az amerikai Skyler Howes zárt.

A magyar származású Gyenes Emánuel összetettben a 27. helyen végzett.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk a napokban, a szabadkai Saghmeister Gábornak fel kellett adnia a versenyt technikai okok miatt, így ő ezúttal nem teljesítette a világ egyik legnehezebb raliját.

Gyenes egyébként miután célba ért, pozitívan értékelte az idei Dakart.

Gyenes Emánuel, motorversenyző, Románia:
„Ez egy nagyon bolond Dakar volt, az első héten hideg volt, a második héten sok homok, nagyon tetszett, és most az utolsó két napban megint bejött az eső. Ez az utolsó nap, amikor 136 kilométeres gyors volt, azt mondták, hogy egy könnyű nap lesz, de végül egy nehéz nap lett, mert olyan nagy sár volt, hogy a motorok teljesen belesüllyedtek a sárba, de én élveztem. Elég jó tempóm volt ma. Nagyon élveztem ezt a napot, és ezt az eredményt is, örülök, hogy sikerült megvédeni a pozíciómat a mai napon.”

Gyenes Emanuel
Dakar
Dakar-rali

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.