Ugrás a tartalomra

Gyermeklabdarúgó-tábort szerveztek a Túrú-tanyán

2017.07.20
22:09
2024.03.19
08:50
Ötnapos gyermeklabdarúgó-tábort szervezett a Horgos 1911 Labdarúgó Klub.

Ötnapos gyermeklabdarúgó-tábort szervezett a Horgos 1911 Labdarúgó Klub, amelybe az idén először a szabadkai Champions Labdarúgó Klub fiataljai is bekapcsolódtak. Az edzések a klub pályáján illetve a Túrú-tanya kispályáin folytak.

A munkában mintegy 30 horgosi és ugyanannyi szabadkai labdarúgó vett részt. Pilisi Kolos, labdarúgó, Horgos: „Egy a kettő ellen, vagy kettő az egy ellen, kettő a kettő ellen, meg most gyakoroljuk a dekázást.”

A csapatszellem építése mellett sok minden másra is nagyon jó a közös táborozás. Csizmár Zsolt, vezetőedző, Champions LK, Szabadka: „Először is a mozgáskoordináció fejlesztésére, valamint a technika fejlesztésére. Ugyanis jobb lábbal és bal lábbal is csinálják a gyerekek a gyakorlatot, vagy amint a gyakorlat elején látszik, az ellenfél elleni helyezkedés, akár a jobb, akár a bal irányba.”

A kis focisták a technikai és taktikai gyakorlatok mellett a focitörténelem legérdekesebb tudnivalóival is megismerkedhettek. A horgosi klub elnöke, Darko Veselinov elmondta: a gyermekek megtudták, mikor alakult az első klub, mikor volt az első mérkőzés, hogy nézett ki az első labda, vagy az első cipő.

 

gyermek
klub
labdarúgó
tábor
Túrú-tanya

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.