Ugrás a tartalomra

Györe elődöntős Umagban

2019.07.19
22:23
Forrás
Szabad Magyar Szó
Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.

Az első játszmában a világranglista 32. helyezettje 1:1-nél nyerte el ellenfele adogatójátékát, s ezt a breaket a szett végéig megőrizte, így 47 perc után 6:4 arányban megnyerte a játszmát.

A második szett elejét Györe mindjárt két break-labdát is hárított, s utána 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. A kilencedik játékban Györe két break-lehetőséghez jutott, de Mayer mindkettőt hárította, és megnyerte a játékot. Mayer 6:5-ös vezetésénél Györe gyorsan elhúzott 40:0-ra, s úgy tűnt, pár másodpercen belül következik a rövidítés, azonban az argentin négy pontot nyert sorozatban, és szettlabdához jutott. A harmadik kiemeltnek az elsőt, majd utána a második és a harmadik játszmalabdát is sikerült hárítania, s ha nehezen is, de megnyerte a játékot, így a szett a rövidítésben dőlt el. Csakúgy, mint a második játszma során, itt is fej-fej mellett haladtak, azonban 3-3-nál Mayer egy minibreaknek köszönhetően három játszmalabdához jutott (3-6), de Györe valamennyit hárította (6-6), azonban a hetediket már nem tudta, így az argentin teniszező 73 perc után nyerte meg a szettet, és egyenlített.

A döntő szettben Györe 3:2-re vezetett, amikor két break-labdához jutott, s ezek közül a másodikat ki is használta, majd a saját adogatójátékát is megnyerte, így 5:2-es előnyre tett szert. Mayer még megnyerte a saját adogatójátékát (5:3), de több ereje már nem maradt, így Györe László két óra és negyvenkettő percnyi küzdelem után, az első meccslabdát kihasználva 6:4, 6:7, 6:3 arányban nyert, és bejutott a legjobb négy közé.

Györe a győzelemért kilencven pontot és 27 ezer eurót kapott, így a legfrissebb világranglistán két-három helyet biztosan előre lép, s a 29. pozíció körül lesz. Ha az elődöntőben is nyer, akkor nagyon valószínű, hogy a 26. helyre tornázza fel magát, ami pályafutása legjobb helyezése lenne. Az eddigi legjobb pozíciója a 27. hely volt, amelyet 2019. június 10-én ért el.

A döntőbe jutásért a harmadik kiemelt ellenfele a magyarországi Balázs Attila lesz, aki 3:6, 7:6 (7-2), 6:3-ra nyert az olasz Stefano Travaglia ellen.

Umag
tenisz
Györe László
Leonardo Mayer

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.