Ugrás a tartalomra

Győzelemmel kezdte a szezont a TSC a szerbiai Szuperligában

2021.07.17
21:40
2021.07.18
17:40
Forrás
Pannon RTV
A topolyai együttes hazai pályán verte 2:0-ra a Novi Pazart. A találkozó minden bizonnyal a sporttörténelembe is bekerül, hiszen ez volt az első olyan bajnoki labdarúgó mérkőzés Szerbiában, ahol a videóbíró segítségével hozott döntést a játékvezető.

Harcias és kőkemény taktikai harcot hozott a TSC és Novi Pazar összecsapása a szerbiai labdarúgó Szuperliga nyitóforulójában, Zentán. A hazai pályán játszó topolyaiak már a 23. percben előnybe kerülhettek volna egy 16-oson belül elkövetett szabálytalanság miatt, Lukić azonban kihagyta a 11-est. A TSC viszont nem vett vissza a támadófociból és a 28. percben egy öngólt követően jutottak vezetéshez.

A számos lehetőséget hozó folytatás ellenére több gól nem született az első félidőben. A fordulást követően aztán sporttörténelmi pillanat következett, ugyanis a játékvezető videóbírózást követően döntött úgy, hogy újabb büntetőt ítél a TSC javára egy kezezés miatt. Szerbiai bajnoki labdarúgó mérkőzésen korábban még nem történt ilyen. Lukić pedig ezúttal magabiztosan lőtt és az 51. percben megduplázta a topolyaiak előnyét. Mint később kiderült ezzel együtt a végeredményt is beállított a TSC csatára.

Dušan Bajić, a TSC segédedzője kiemelte: „Mindent összevetve, nagyon örülök annak, hogy nyertünk és ezzel megszereztük az első három pontot. Ahogy Milanović úr is mondja, úgy gondolom, hogy a meccs nagyon tartalmas volt, ehhez két csapatra van szükség, és azt gondolom, hogy a mi csapatunk és a Novi Pazar csapata is nagyban hozzájárult ehhez.”

A topolyai együttes az újabb 3 pontot a következő fordulóban a Metalac otthonában próbálja majd begyűjteni.

TSC
szerb Szuperliga
labdarúgás
foci
Novi Pazar

Most

Népszerű