Ugrás a tartalomra

Győzött, ezzel pedig már harmadik a TSC

2020.06.05
20:49
2020.06.06
17:05
Forrás
Pannon RTV
A topolyai kék-fehéreknél mind a két gólgyáros, Lukić és Szilágyi is betalált, így Szabó Zoltán együttese 3:1-re nyert az újvidéki Proleter vendégeként.

Győzelmet aratott a TSC a szerb labdarúgó Szuperliga hétvégi fordulójában.

A TSC játékosa, Lukić már a mérkőzés 6. percében gólra váltott egy büntetőt. Ezt követően több helyzete is volt még a topolyai csapatnak, de félidőig több találat nem született. A második játékrészben a hazai együttes agresszívabb focit mutatott és az 54. percben kiegyenlítettek. Az újvidékiek öröme azonban nem volt hosszú életű, 10 perc múlva Szilágyi szezonbeli 16. góljával ismét vezetéshez juttatta a TSC-t. Az i-re a pontot Zec tette fel, aki beállította a 3:1-es végeredményt.

Đuro Zec, labdarúgó, TSC: „A 90 perc alatt próbáltunk minél jobban teljesíteni, realizálni a helyzeteket, amiket teremtettünk. Ez most így sikerült. Nagyon fontos három pontot szereztünk meg, és egy lépésre kerültünk az európai színtértől.”

Branko Žigić, a Proleter edzője sajnálatát fejezte ki az eredmény miatt, játékosainak teljesítményével ugyanakkor elégedett volt. Szerinte a Proleter csapata két és fél hónap kihagyás után jól játszott.

Branko Žigić, edző, Proleter: „Azt hiszem túl sok tisztelettel mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, ami már a meccs elején is látszott. A tabellán való helyezés is megköveteli ezt, ugyanakkor azt gondolom, hogy szomorkodhatunk amiatt, hogy nem lett jobb az eredmény, főleg a második játékrész elején mutatott focink alapján.”

Az újvidékiek nehéz ellenfélnek bizonyultak, ugyanakkor a topolyai csapat teljesítette a meccs előtt kitűzött célt - hangsúlyozta Szabó Zoltán, a TSC edzője.

„A Proleter megmutatta hogy milyen nehéz ellenfél nekünk. Ősszel is így volt, most is így volt. Szerencsével tudtunk nyerni 3:1-re. Egyéni, mesteri gólok voltak, Szilágyi, Lukić tizenegyesből, utána Zec is betalált. Mondom, egy kis szerencse is kell néha a győzelemhez, de nagyon örülök neki, mert ott vagyunk, ahol szeretnénk, hogy legyünk.”

A TSC pontokban beérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Vojvodinát és a szerbiai labdarúgó Szuperliga tabellájának harmadik helyére lépett előre. A következő fordulóban a topolyai csapathoz a már bajnok belgrádi Crvena zvezda látogat.

TSC
szuperliga
Proleter
győzelem
Újvidék

Most

Népszerű