Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ha öregfiúk és jégkorong, akkor Winter Classic Szabadka

2023.01.28
13:48
2023.01.28
15:47
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén 17. alkalommal tartják meg a Winter Classic Szabadka elnevezésű öregfiúk nemzetközi jégkorongtornát a szabadkai műjégpályán.

A háromnapos sporteseményen 15 csapat méri össze tudását. Igaz a résztvevők hangsúlyozták, hogy számukra a barátkozás sokkal fontosabb, mint az eredmény.

Szombat reggel a lelátók még üresek voltak, de a jégen már nagyban zajlott a küzdelem. A 17. Winter Classic öregfiúk jégkorongtorna második napjának első mérkőzésén a magyarországi HC Kiskőrös és a több ország játékosait felsorakoztató The North Hockey csapata csapott össze. A mérkőzést a Kiskőrös együttese nyerte 8:4-re, de kiemelték, hogy számukra a barátkozás sokkal fontosabb.

Szekeres Károly, HC Kiskőrös, Magyarország: „Egy nagyon jó csapatot raktunk össze. Eddig három mérkőzésből három győzelmünk van, és ha holnap megnyernénk az utolsó mérkőzést, akkor akár benne van a győzelem is. De mi nem ezért jövünk ide. A győzelmet nem osztják, hanem a felsőbb kategóriában. Azt gondolom, hogy mi a részvételért a barátkozásért vagyunk itt. Olyan emberekkel találkozom itt, mint akikkel 10 évvel korábban. Egy déja-vu érzés. Én szeretem ezt.”

A nap második mérkőzésén a Jesenice együttese lépett pályára. A szlovén csapatban olyan játékosok is vannak, akik még a nagy Jugoszlávia idejében bajnoki mérkőzéseket is játszottak ezen a pályán. Közéjük tartozik Matjaž Kopitar, a szlovén jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya is.

Matjaž Kopitar, Jesenice, Szlovénia: „Egykoron itt pontokért játszottunk, még a régi ország idejében. Minden évben visszatérünk. Jól érezzük magunkat itt ebben a három napban. Kicsit játszunk, kicsit barátkozunk. Találkozunk olyan barátokkal mint Csaba és a csapattársai. Kellemesen érezzük magunkat.”

Az idén is nagy érdeklődés övezte a tornát, mivel a 15 helyre 20 csapat jelentkezett - árulta el Sándor Zsolt, a torna egyik szervezője: „Hat országból érkeztek a csapatok az idén, habár van két vegyes csapat, ahol számos nemzet képviselteti magát. Ők a North Hockey, ahol vannak kanadai, amerikai, francia, osztrák és szlovén játékosok is.”

A torna pénteken kezdődött, de egész hétvégén tart. Szombaton reggel 9 és 21 óra között folyamatosan zajlanak a mérkőzések, míg vasárnap már reggel 8 órakor kezdődik az első összecsapás, a torna pedig 15 órakor a díjátadóval zárul. Aki kedvet kap egy kis szurkoláshoz, vagy csak jó jégkorongot szeretne látni, az látogasson ki a szabadkai műjégpályára. A belépés ingyenes.

Winter Classic
jégkorong torna
jégkorong

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.