Ugrás a tartalomra

Ha tél, akkor Délvidék Kupa! - mondják a vajdasági kispályás labdarúgók

2019.12.22
15:37
2019.12.22
17:52
Forrás
Pannon RTV
Az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett tornára nemcsak délvidékről, hanem Magyarországról és a romániai Temesvárról is érkeztek csapatok Szabadkára.

A hagyományosan egynapos torna küzdelmei már a kora reggeli órákban megkezdődtek Szabadkán. Estére már csak a négy legjobb gárda maradt, köztük a magyarkanizsai Rettenthetetlenek csapata is, amely már igazi mumusnak nőtte ki magát a többiek szemében, hiszen a környékbeli tornákat sorra megnyerték, kivéve a Délvidék Kupát. A finálé ezúttal is összejött a magyarkanizsaiaknak, de a döntőben a szabadkai Siki Auto Plac együttesétől 2:1-re kikaptak. Bohata Gábor, kapus, Rettenthetetlenek, Magyarkanizsa: „Mindig törekszünk a legjobb eredményre. Sajnos azt kell mondani, hogy ez most nem lett a legjobb, de nem vagyunk csalódottak, mivel ez is egy nagyon szép eredmény. Nem tudtuk megtörni az átkunkat, sajnos első helyen még nem szerepeltünk ezen a tornán. Második, harmadik hely van a birtokunkban. Törekszünk a továbbiakban, hogy az első helyet sikerüljön megszerezni.”

Rettenthetetlenek, Magyarkanizsa

A győztes csapat, a Siki Auto Plac egyik legjobbja Dobó Rudolf volt, aki a fináléban két gólpasszt is kiosztott. „Nem gondoltuk, hogy megnyerjük. Eléggé szedett-vedetten jöttünk össze. Az első meccsen ki is kaptunk, de utána az összes meccsen végig győztünk, úgyhogy jól játszottunk. Ahogy játszottunk egyre jobban ment a játék.”

Siki Auto Plac, Szabadka

A kilencéves múlttal büszkélkedő Délvidék Kupa népszerűsége egyre csak nő. Idén határon túli együttesek is neveztek a 16 csapatos tornára. László Bálint, szervező, Délvidék Kupa: „Az idei tornára is nagyon színvonalas csapatok érkeztek, de természetesen itt amatőr csapatokról beszélünk, Délvidék különböző pontjairól. Ráadásul egy magyarországi csapat is csatlakozott idén hozzánk, plusz Romániából, Temesvárról is volt egy magyar csapat, úgyhogy elmondhatjuk, hogy nemzetközi tornává nőtte ki magát ez a kis kupa.”

A Délvidék Kupa legjobb kapusa a magyarkanizsai Bohata Gábor lett, a gólkirályi címet hét találattal a palicsi Szerencs Ákos zsebelte be, a torna legjobb játékosának pedig a bajnokcsapatot erősítő Tóth Pétert választották.

Délvidék Kupa
tél
labdarúgás
foci
Rettenthetetlenek
Siki Auto Plac
László Bálint

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.