Ugrás a tartalomra

Hajrájához érkezett a Dakar-rali

2018.01.19
12:30
2018.01.19
15:56
Forrás
Pannon RTV
A Dél-Amerikában zajló versenyen még két szakasz vár a szabadkai Saghmeister Gáborra, illetve a romániai Gyenes Emanuelre. A két motoros a számos probléma ellenére továbbra is kitartóan menetel.

A Dakar-rali 11. szakasza sem volt mentes a hatalmas dűnéktől, amely több pilótának is komoly fejtörést okozott. Gyenes Emanuelnek azonban nem a homokkal, hanem a sziklákkal akadtak gondjai. „Elkaptam egy követ és átrepültem a kormányon és estem egy elég nagyot. Szerencsére nekem nem lett semmi problémám, de motort ez igen csak megviselte. Hátsó tank, kipufogó meg ez az. Úgy értem be a finisbe, hogy lógott a kipufogó.”

Saghmeister Gábornak sem volt könnyű napja. Az összetettben 80. helyen álló szabadkai motoros egyetlen célja, hogy sikeresen befejezze a Dakart. „Összevissza kellett forgolódnom. Mindig valami kicsi emelkedőre feltolni a motort, vagy felhajtani, hogy ha volt még benne annyi erő, hogy lendülettel feltudjak menni a magasabb hegyekre. Nagyon örülök, hogy itt vagyok és nagyon remélem, hogy még ezt a két napot betudom úgy fejezni, hogy találkozzunk Córdobában. Ez az egyedüli a célom, hogy beérjek a célba.”

Két etappal a végső cél előtt az autósoknál továbbra is a spanyol Carloc Sainz vezet, a motorosok mezőnyében pedig az osztrák Matthias Walkner áll az élen.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.