Ugrás a tartalomra

Harcias foci, szép gólok a vajdasági derbin

2017.12.13
18:55
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
1:1-es döntetlennel ért véget a szabadkai Spartacus és az újvidéki Vojvodina labdarúgó csapatának mérkőzése a Szuperliga szerdai játéknapján. A hideg ellenére sokan kilátogattak a vajdasági derbire.

Az őszi szezon elején hazai pályán elszenvedett 5:0-ás vereségért szeretett volna visszavágni a Vojvodina labdarúgó csapata Szabadkán. Az újvidéki piros-fehérek tervei azonban gyorsan dugába dőltek, ugyanis a hazai együttes Hajdin találatával már a 11. percben megszerezte a vezetést.

A Spartacus ezt követően magabiztos játékkal tartotta előnyét egészen az első félidő hajrájáig. Ekkor azonban jött Subotić, és alapvonal mellől egy pontos lövéssel kiegyenlítette az eredményt. A második játékrészben egyik csapat sem kockáztatott túl sokat, így a közönség több gólt nem láthatott. A vajdasági derbi 1:1-es pontosztással ért véget.

Zoran Vasiljević, edző, FK Vojvodina, Újvidék: „Úgy gondolom, hogy ez egy reális végeredmény. Az első félidőt mi irányítottuk, volt néhány jó helyzetünk. A Spartacus a második félidőt uralta, de olyan helyzeteik nem voltak, mint nekünk. Úgy vélem, hogy reális eredmény született a mérkőzésen.

A hazaiak mestere elégedett volt a Vojvodina ellen mutatott játékkal. Aleksandar Veselinović, edző, FK Spartacus, Szabadka: „Számunkra most marad a pihenés. Egy kiváló és fantasztikus szezon van mögöttünk. A fiúk mindenekelőtt megérdemlik a pihenést. Februárban pedig folytatjuk azt, amit ősszel elkezdtünk.”

A 22. fordulót követően a szabadkai Spartacus továbbra is őrzi harmadik helyét a táblázaton, a Vojvodina együttese pedig a csalódást keltő nyolcadik helyről várja a tavaszi folytatást.

labdarúgó
Spartacus
Vojvodina
szuperliga

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.