Ugrás a tartalomra

Harminckét ország csapata Kínában

2019.02.26
14:35
2024.03.19
08:44
Forrás
VajdaságMA
Megvan a kosárlabda vb teljes mezőnye. Az augusztus 31. és szeptember 15. között Kínában megrendezésre kerülő férfi kosárlabda-világbajnokságon 32 csapat vesz részt.

Európából 12 ország képviselteti magát, köztük Szerbia is, az amerikai kontinensről 7 állam, Ázsia és Óceániából a házigazda Kína mellett további 7, Afrikából pedig 5 ország.  A nyolc négyes csoport sorsolása március 16-án lesz.

A világbajnokság a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikáció fontos állomása, ahol 12 csapat indulhat, köztük a házigazda Japán.

A Kosárlabda VB indulói:

Európa: Szerbia, Csehország, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Litvánia, Montenegró, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, és Törökország

Amerika: Argentína, Brazília, Dominikai Köztársaság, Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico, Venezuela.

Ázsia és Óceánia: Kína, Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Irán, Japán, Jordánia, Új-Zéland

Afrika: Angola, Elefántcsontpart, Nigéria, Szenegál, Tunézia.

Kína

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.