Ugrás a tartalomra

Három bronzérmet szerzett csütörtökön a magyar paralimpiai küldöttség

2016.09.16
08:34
Bronzérmes lett a női párbajtőr csapat a riói paralimpián
Bronzérmes lett a női párbajtőr csapat a riói paralimpián. A magyarok a csoportjukban előbb 45-35-re kikaptak a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzték a fehéroroszokat, így a triójukból a második helyen léptek tovább. Az elődöntőben aztán az esélyesebb hongkongiakkal találkoztak, és a rivális csapat került a fináléba. A bronzmérkőzésen a lengyelekkel vívtak a magyarok, óriási csata után 45-44-re nyertek.

Sors és Konkoly is bronzérmet nyert 100 pillangón

A csütörtöki versenynapon Sors Tamás bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban. Pekingben és Londonban megnyerte ezt a számot, így kétszeres címvédőként indult. Az első ötven méter után még elsőként fordult, de a végén görög és olasz riválisa lehajrázta, így ezúttal harmadik lett. Rögtön utána Konkoly Zsófia is bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban. 14 évesen ő a riói magyar küldöttség legfiatalabb tagja. (MTI, kép: MTI)
bronz
paralimpia
Sors Tamás
női párbajtőr csapat
Konkoly Zsófia

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű