Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Háromból három, a TSC nyerte az észak-bácskai rangadót

2019.08.04
21:15
2020.02.10
19:08
Forrás
Pannon RTV
A topolyai csapat a szabadkai Városi Stadionban 2:1-re győzte le a házigazda Spartacust a szerbiai Szuperliga harmadik fordulójában.

Az észak-bácskai derbin, két büntető, piros lapok és nagyszerű gólok születtek.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Nem csalódtak azok a nézők, akik vasárnap este úgy döntöttek, hogy a szabadkai Városi Stadionban tekintik meg a házigazda Spartacus és a topolyai TSC közötti észak-bácskai rangadót. A vendégek már a második percben óriási helyzetbe kerültek, a hazaiak kapusának megmozdulását pedig a játékvezető szabálytalannak látta, így jöhetett a büntető, amit Lukić magabiztosan értékesített. Ezt követően futószalagon gyártotta a gólhelyzeteket a Spartacus, de a lövésekből gól nem született. A legnagyobb zűrzavar végül a 40. percben keletkezett, amikor egy hazai beadást követően a labda vélhetően a TSC játékosának kezéről pattant ki a pályáról. A játékvezető azonban azt jelezte, hogy szöglet következik. A hazaiak erélyes reklamációját követően végül a bíró meggondolta magát és a 11-es pontra mutatott. Obradović büntetőjét Filipović hárította, a kipattanó labdát azonban a szabadkai játékos a hálóba fejelte. Az egyenlítést követő percekben aztán újabb problémával kellett szembesülniük a vendégeknek, hiszen Varga második sárga lapját is megkapta, így a TSC 10 emberrel fejezte be az első játékrészt. Ekkor talán nem sokan fogadtak volna a vendégek győzelmére, a topolyaiak azonban összeszedetten tértek vissza a pályára és emberhátrányban szinte végig irányították a játékot. Az i-re a pontot végül Milićević szépségdíjas találata tette fel. A Spartacusnak erre már nem volt válasza, így a TSC harmadik mérkőzésén is győzni tudott a Szuperligában.

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a hazai együttest Vladimir Buač segédedző képviselte, a mérkőzés első félidejében reklamálás miatt piros lapot kapó Vladimir Gaćinović vezetőedző ugyanis nem kívánta kommentálni a látottakat. „Az agresszió és a ritmus is hiányzott belőlünk. A topolyaiak két-három veszélyes helyzetet is kialakítottak. Nekünk is volt helyzetünk, de úgy gondolom, hogy a második félidőnek sokkal, de sokkal jobban kellett volna sikerülnie” - mondta a Spartacus segédedzője.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A TSC-t irányító Szabó Zoltán elégedett a csapata teljesítményével, hiszen a fiúk a pályán maximálisan megvalósították azt, amit kért tőlük. „Félidőben sikerült a fiúkat megnyugtatni. Arra koncentráltunk, hogy elsősorban védekezzük és próbáljunk kontrára játszani az emberhátrányból. Ez sikerült is. Volt két-három jó kontránk, gólt is rúgtunk. Szerintem a Spartacusnak a második félidőben nem is volt nagyobb helyzete. Legjobban a fiúk tartása miatt örülök és természetesen a győzelem miatt is” - nyilatkozta a topolyai csapat vezetőedzője.

Az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó TSC a következő fordulóban a belgrádi Čukarički együttesét fogadja Zentán, a szabadkaiak pedig az újvidéki Proleter ellen javíthatnak idegenben.

TSC
Spartacus
labdarúgás
szuperliga
Szabadka

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.