Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Háromból három, a TSC nyerte az észak-bácskai rangadót

2019-08-04
21:15
2020-02-10
19:08
Forrás
Pannon RTV
A topolyai csapat a szabadkai Városi Stadionban 2:1-re győzte le a házigazda Spartacust a szerbiai Szuperliga harmadik fordulójában.

Az észak-bácskai derbin, két büntető, piros lapok és nagyszerű gólok születtek.

Nem csalódtak azok a nézők, akik vasárnap este úgy döntöttek, hogy a szabadkai Városi Stadionban tekintik meg a házigazda Spartacus és a topolyai TSC közötti észak-bácskai rangadót. A vendégek már a második percben óriási helyzetbe kerültek, a hazaiak kapusának megmozdulását pedig a játékvezető szabálytalannak látta, így jöhetett a büntető, amit Lukić magabiztosan értékesített. Ezt követően futószalagon gyártotta a gólhelyzeteket a Spartacus, de a lövésekből gól nem született. A legnagyobb zűrzavar végül a 40. percben keletkezett, amikor egy hazai beadást követően a labda vélhetően a TSC játékosának kezéről pattant ki a pályáról. A játékvezető azonban azt jelezte, hogy szöglet következik. A hazaiak erélyes reklamációját követően végül a bíró meggondolta magát és a 11-es pontra mutatott. Obradović büntetőjét Filipović hárította, a kipattanó labdát azonban a szabadkai játékos a hálóba fejelte. Az egyenlítést követő percekben aztán újabb problémával kellett szembesülniük a vendégeknek, hiszen Varga második sárga lapját is megkapta, így a TSC 10 emberrel fejezte be az első játékrészt. Ekkor talán nem sokan fogadtak volna a vendégek győzelmére, a topolyaiak azonban összeszedetten tértek vissza a pályára és emberhátrányban szinte végig irányították a játékot. Az i-re a pontot végül Milićević szépségdíjas találata tette fel. A Spartacusnak erre már nem volt válasza, így a TSC harmadik mérkőzésén is győzni tudott a Szuperligában.

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a hazai együttest Vladimir Buač segédedző képviselte, a mérkőzés első félidejében reklamálás miatt piros lapot kapó Vladimir Gaćinović vezetőedző ugyanis nem kívánta kommentálni a látottakat. „Az agresszió és a ritmus is hiányzott belőlünk. A topolyaiak két-három veszélyes helyzetet is kialakítottak. Nekünk is volt helyzetünk, de úgy gondolom, hogy a második félidőnek sokkal, de sokkal jobban kellett volna sikerülnie” - mondta a Spartacus segédedzője.

A TSC-t irányító Szabó Zoltán elégedett a csapata teljesítményével, hiszen a fiúk a pályán maximálisan megvalósították azt, amit kért tőlük. „Félidőben sikerült a fiúkat megnyugtatni. Arra koncentráltunk, hogy elsősorban védekezzük és próbáljunk kontrára játszani az emberhátrányból. Ez sikerült is. Volt két-három jó kontránk, gólt is rúgtunk. Szerintem a Spartacusnak a második félidőben nem is volt nagyobb helyzete. Legjobban a fiúk tartása miatt örülök és természetesen a győzelem miatt is” - nyilatkozta a topolyai csapat vezetőedzője.

Az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó TSC a következő fordulóban a belgrádi Čukarički együttesét fogadja Zentán, a szabadkaiak pedig az újvidéki Proleter ellen javíthatnak idegenben.

TSC
Spartacus
labdarúgás
szuperliga
Szabadka

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.