Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Háromból három, a TSC nyerte az észak-bácskai rangadót

2019-08-04
21:15
2019-08-05
17:19
Forrás
Pannon RTV
A topolyai csapat a szabadkai Városi Stadionban 2:1-re győzte le a házigazda Spartacust a szerbiai Szuperliga harmadik fordulójában.

Az észak-bácskai derbin, két büntető, piros lapok és nagyszerű gólok születtek.

Nem csalódtak azok a nézők, akik vasárnap este úgy döntöttek, hogy a szabadkai Városi Stadionban tekintik meg a házigazda Spartacus és a topolyai TSC közötti észak-bácskai rangadót. A vendégek már a második percben óriási helyzetbe kerültek, a hazaiak kapusának megmozdulását pedig a játékvezető szabálytalannak látta, így jöhetett a büntető, amit Lukić magabiztosan értékesített. Ezt követően futószalagon gyártotta a gólhelyzeteket a Spartacus, de a lövésekből gól nem született. A legnagyobb zűrzavar végül a 40. percben keletkezett, amikor egy hazai beadást követően a labda vélhetően a TSC játékosának kezéről pattant ki a pályáról. A játékvezető azonban azt jelezte, hogy szöglet következik. A hazaiak erélyes reklamációját követően végül a bíró meggondolta magát és a 11-es pontra mutatott. Obradović büntetőjét Filipović hárította, a kipattanó labdát azonban a szabadkai játékos a hálóba fejelte. Az egyenlítést követő percekben aztán újabb problémával kellett szembesülniük a vendégeknek, hiszen Varga második sárga lapját is megkapta, így a TSC 10 emberrel fejezte be az első játékrészt. Ekkor talán nem sokan fogadtak volna a vendégek győzelmére, a topolyaiak azonban összeszedetten tértek vissza a pályára és emberhátrányban szinte végig irányították a játékot. Az i-re a pontot végül Milićević szépségdíjas találata tette fel. A Spartacusnak erre már nem volt válasza, így a TSC harmadik mérkőzésén is győzni tudott a Szuperligában.

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a hazai együttest Vladimir Buač segédedző képviselte, a mérkőzés első félidejében reklamálás miatt piros lapot kapó Vladimir Gaćinović vezetőedző ugyanis nem kívánta kommentálni a látottakat. „Az agresszió és a ritmus is hiányzott belőlünk. A topolyaiak két-három veszélyes helyzetet is kialakítottak. Nekünk is volt helyzetünk, de úgy gondolom, hogy a második félidőnek sokkal, de sokkal jobban kellett volna sikerülnie” - mondta a Spartacus segédedzője.

A TSC-t irányító Szabó Zoltán elégedett a csapata teljesítményével, hiszen a fiúk a pályán maximálisan megvalósították azt, amit kért tőlük. „Félidőben sikerült a fiúkat megnyugtatni. Arra koncentráltunk, hogy elsősorban védekezzük és próbáljunk kontrára játszani az emberhátrányból. Ez sikerült is. Volt két-három jó kontránk, gólt is rúgtunk. Szerintem a Spartacusnak a második félidőben nem is volt nagyobb helyzete. Legjobban a fiúk tartása miatt örülök és természetesen a győzelem miatt is” - nyilatkozta a topolyai csapat vezetőedzője.

Az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó TSC a következő fordulóban a belgrádi Čukarički együttesét fogadja Zentán, a szabadkaiak pedig az újvidéki Proleter ellen javíthatnak idegenben.

TSC
Spartacus
labdarúgás
Szabadka
szuperliga

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.