Ugrás a tartalomra

Hat nemzet erős emberei versenyeznek szombaton Szabadkán

2022.10.04
14:42
2022.10.04
21:29
Forrás
Pannon RTV
Öt látványos versenyszámban méri össze erejét 12 erős ember Szabadkán október 8-án, szombaton a Hat Nemzet Erős Embereinek Versenyén.

A megmérettetés főszervezője és egyik bírája Fekete László erősportoló. Magyarország színeiben fia, Miklós is részt vesz a versenyen, Szerbiát pedig két szabadkai versenyző fogja képviselni a helyi Kisstadionban.

Hat ország: Románia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szerbia két-két versenyzője méri össze erejét a közelgő, nem mindennapi szabadkai versenyen.

Dér Henrik szervező: „A Stadion Közvállalat objektumában, a korcsolyapályán, a Kisstadionban lesz megtartva ez a verseny, szombaton október 8-án 15 órától 18 óráig. Minden el lesz rendezve, és még kihangsúlyoznám, hogy a belépés díjtalan.”

A verseny főszervezője és egyik bírája Fekete László elmondta, régi álma, hogy Szabadkán szervezzen egy ilyen versenyt. Kiemelte, egész életében azért harcolt, hogy a sportban meglegyen az esélyegyenlőség, és a sportolók ne használjanak teljesítménynövelő szereket.

„Szóval nagyon haragudtam, és tényleg én így versenyeztem világéletemben, hogy állandóan olyan emberekkel álltam szemben, akik teljesítménynövelő szereket szedtek, én meg falusias nyelven odamentem sonka-vöröshagymával, és helyt kellett állnom. Most itt, ezen a szabadkai versenyen szombaton, ide tényleg olyan emberek jönnek, akik tiszták és eszméletlen erővel rendelkeznek. Bátran ki merem mondani, hogy nagyobb az erejük, mint a másik oldalnak, és felteszem magamnak a kérdést, akkor minek.”

A szombati versenyen Magyarország színeiben fellép Fekete László fia, Miklós is, aki maga is világbajnok. Szerbiát pedig két szabadkai versenyző képviseli.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Mindannyiunk számára egy nagyon érdekes, és nagyon jó szombat délutáni program lesz, és ha minden igaz, az időjárás is megjavul és jó időjárási körülmények között tudjuk lebonyolítani ezt a versenyt. Hívok mindenkit, szabadkaiakat, külvárosiakat, illetve más települések polgárait, hogy jöjjenek, és nézzék meg ezt az egyedülálló versenyt, hiszen nagyon ritkán van alkalmunk ilyen európai szintű versenyt látni ebben a kategóriában.”

A versenyzők öt kategóriában mérik össze erejüket, köztük lesz kőgolyók rakása, gumiköpeny-forgatás, súlyok lépcsőn cipelése és kamionhúzás. A nem mindennapi rendezvényre díjtalan a belépés.

A viadal fő szervezője Fekete László erősportoló és a szabadkai szervező Dér Henrik volt a Közügyek vendége. Elmondásuk szerint szombaton egy izgalmas, látványos eseményre látogathatnak ki az érdeklődők a szabadkai kisstadionba.

erős emberek
verseny
Szabadka
fekete lá
Fekete László
Kern Imre

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.