Ugrás a tartalomra

Éremosztás a pjongcsangi téli olimpia második versenynapján

2018.02.11
17:14
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Magyar és szerb érdekeltség nem volt, hiszen a férfi lesiklást, amelyben Kékesi Márton rajtolt volna, az erős szél miatt csütörtökre halasztották.

Hat számban osztottak érmeket a pjongcsangi téli olimpia második versenynapján

A hódeszkások slopestyle versenyszámában a 17 éves amerikai Redmond Gerard történelmet írt, mivel ő az első olimpiai bajnok, aki 2000 után született. Történelminek nevezhető Sven Kramer győzelme a gyorskorcsolyázók 5000 méteres távján, mivel a holland klasszis zsinórban harmadszor nyert olimpiát ezen a távon, összességében pedig pályafutása nyolcadik olimpiai érmét szerezte.

Nem mindennapi izgalmakat és hármas norvég diadalt hozott a sífutók 30 km-es száma. A későbbi bajnok norvég, Simen Hegstad Krüger 50 méterrel a rajt után bukott, ennek ellenére megnyerte az olimpiát nyolc másodperccel honfitársa, Martin Sundby és több mint 9 másodperccel a másik norvég, Hans Holund előtt. Sílövészetben, a tegnapi női sprinthez hasonlóan, a férfiak 10 kilométeres versenyében is, Arnd Pfeiffer révén német győzelem született.

Szánkóban hatalmas meglepetésre egy osztrák rendőr, David Gleirscher diadalmaskodott, Franciaország első aranyérmét pedig Perrine Lafont nyerte női buckasíben. Habár érmeket még nem osztottak a műkorcsolyázók csapatversenyében, világcsúcs azonban született. Az orosz csapatban induló Jevgenyija Medvegyeva 81,06 pontot kapott a rövid programjára, ami korábban sosem fordult elő a sportág történetében.

érem
Pjongcsang
téli olimpia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.