Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Határ-menti kosárlabda játékok

2018-09-22
20:37
2018-09-22
20:56
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

A 2005-ben és 2006-ban született kosárlabdázó fiúk mérkőzéseit a Majsai Úti és a Széchenyi István Általános Iskolában játsszák. Pályára lépett a hódmezővásárhelyi Kis Viktor is és a szabadkai Aleksandar Grbić is.

Kis Viktor, játékos, Hódmezővásárhely: „Mert csapatsport és szeretek összjátékba játszani.”

Aleksandar Grbić, játékos, Szabadka: „Számomra érdekes sport és szeretek kosárlabdázni.”

Nyolc kosárlabdaklub tizenkét csapata a hétvégi tornán tizennyolc mérkőzést fog lejátszani két általános iskolában Szabadkán. Pavlovics Vuk, edző, Kosársuli, Hódmezővásárhely: „Magyarországon is és Szerbiában is vannak sportesemények, gondolok itt utcai kosárlabdára, benti mérkőzésekre, edzőtáborokra.”

A mostani tornát követően Szabadkán lesz még egy megmérettetés, majd négyet Magyarországon szerveznek meg. Jovan Sirovina, elnök, Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub, Szabadka: „A sport rendezvény célja egy határon átnyúló együttműködés kialakítása. A két kosárlabdaklub összemelegedése, a gyerekek és az edzők barátkozása, közös munkája. A közös munka és együttműködés pedig a fejlődést eredményezné.”

A versenyre Verbászról, Újvidékről, Szabadkáról, Nagybecskerekről, Kecskemétről, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek a kis sportolók.

Szabadka
kosárlabda
Hódmezővásárhely
IPA

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.