Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Határ-menti kosárlabda játékok

2018-09-22
20:37
2018-09-22
20:56
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

A 2005-ben és 2006-ban született kosárlabdázó fiúk mérkőzéseit a Majsai Úti és a Széchenyi István Általános Iskolában játsszák. Pályára lépett a hódmezővásárhelyi Kis Viktor is és a szabadkai Aleksandar Grbić is.

Kis Viktor, játékos, Hódmezővásárhely: „Mert csapatsport és szeretek összjátékba játszani.”

Aleksandar Grbić, játékos, Szabadka: „Számomra érdekes sport és szeretek kosárlabdázni.”

Nyolc kosárlabdaklub tizenkét csapata a hétvégi tornán tizennyolc mérkőzést fog lejátszani két általános iskolában Szabadkán. Pavlovics Vuk, edző, Kosársuli, Hódmezővásárhely: „Magyarországon is és Szerbiában is vannak sportesemények, gondolok itt utcai kosárlabdára, benti mérkőzésekre, edzőtáborokra.”

A mostani tornát követően Szabadkán lesz még egy megmérettetés, majd négyet Magyarországon szerveznek meg. Jovan Sirovina, elnök, Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub, Szabadka: „A sport rendezvény célja egy határon átnyúló együttműködés kialakítása. A két kosárlabdaklub összemelegedése, a gyerekek és az edzők barátkozása, közös munkája. A közös munka és együttműködés pedig a fejlődést eredményezné.”

A versenyre Verbászról, Újvidékről, Szabadkáról, Nagybecskerekről, Kecskemétről, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek a kis sportolók.

Szabadka
kosárlabda
Hódmezővásárhely
IPA

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.