Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Határ-menti kosárlabda játékok

2018-09-22
20:37
2018-09-22
20:56
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

A 2005-ben és 2006-ban született kosárlabdázó fiúk mérkőzéseit a Majsai Úti és a Széchenyi István Általános Iskolában játsszák. Pályára lépett a hódmezővásárhelyi Kis Viktor is és a szabadkai Aleksandar Grbić is.

Kis Viktor, játékos, Hódmezővásárhely: „Mert csapatsport és szeretek összjátékba játszani.”

Aleksandar Grbić, játékos, Szabadka: „Számomra érdekes sport és szeretek kosárlabdázni.”

Nyolc kosárlabdaklub tizenkét csapata a hétvégi tornán tizennyolc mérkőzést fog lejátszani két általános iskolában Szabadkán. Pavlovics Vuk, edző, Kosársuli, Hódmezővásárhely: „Magyarországon is és Szerbiában is vannak sportesemények, gondolok itt utcai kosárlabdára, benti mérkőzésekre, edzőtáborokra.”

A mostani tornát követően Szabadkán lesz még egy megmérettetés, majd négyet Magyarországon szerveznek meg. Jovan Sirovina, elnök, Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub, Szabadka: „A sport rendezvény célja egy határon átnyúló együttműködés kialakítása. A két kosárlabdaklub összemelegedése, a gyerekek és az edzők barátkozása, közös munkája. A közös munka és együttműködés pedig a fejlődést eredményezné.”

A versenyre Verbászról, Újvidékről, Szabadkáról, Nagybecskerekről, Kecskemétről, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek a kis sportolók.

Szabadka
kosárlabda
Hódmezővásárhely
IPA

Most

18:13, Frissítve: 18:21

Gombaszemlét tartottak a Fruška gorán

Gombaszemlére indult ma az újvidéki Gombászok Egyesülete a Fruška gorán. Természetjárók és gombakedvelők ismerkedhettek a környékünkön található gombák fajtáival.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.