Ugrás a tartalomra

Határon átnyúló sportösszefogás

2022.01.06
16:03
2022.01.06
18:55
Forrás
Pannon RTV
A tompai és tóthfalusi kézilabda csapat játszott barátságos mérkőzést a magyarkanizsai Gyógyfürdőben. Az esemény egy olyan projekt része, amelynek célja a sportág népszerűsítése.

Vegyes csapatokban léptek pályára a magyarországi Tompa és a tóthfalusi Nyers István Akadémia Sportegyesület kézilabda csapatának játékosai. A határon átnyúló projekt által nem ismeretlenek egymásnak, az elmúlt egy évben több közös programban is részt vettek.

Kinneth Fanni, a Tompai Sportegyesület játékosa: „Voltunk egyszer táborban és akkor közösen játszottunk egyet. Nekem nagyon tetszett és szerintem nagyon összehozott minket, és így új barátokat szereztünk.”

A közös munka tavaly kezdődött, akkor Tompa önkormányzata kereste fel a vajdasági akadémiát. A projekt célja három sportág, a labdarúgás, a kézilabda és a cselgáncs összefogása.

Friebert László, a Tompai Sportegyesület elnöke: „Szerettünk volna egy tartalmasabb, mélyebbre nyúló kapcsolatot kiépíteni egy vajdasági magyar akadémiával, és így sikerült megtalálni a Nyers István Labdarúgó Akadémiát.”

A MultiSport határokon át elnevezésű projektnek köszönhetően kezdődött meg a tóthfalusi akadémián a kézilabda csapat szervezése – mondta Kiss Róbert. A Nyers István Labdarugó Akadémia kézilabda edzője kiemelte: A mi csapatunk egyenlőre még szervezés alatt áll, de a tompaiakkal kiegészítjük egymást és így a kupát meg tudjuk tartani, egy kicsit vegyült csapattal a tóthfalusi, míg a tompaiak egy teljes kerettel tudnak kijönni.

A következő eseményük egy közös sportnap lesz februárban.

Tompai Sportegyesület
Nyers István Labdarúgó Akadémia
kézilabda
Freibert Lászl
Kiss Róbert

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.