Ugrás a tartalomra

Határon átnyúló sportösszefogás

2022.01.06
16:03
2022.01.06
18:55
Forrás
Pannon RTV
A tompai és tóthfalusi kézilabda csapat játszott barátságos mérkőzést a magyarkanizsai Gyógyfürdőben. Az esemény egy olyan projekt része, amelynek célja a sportág népszerűsítése.

Vegyes csapatokban léptek pályára a magyarországi Tompa és a tóthfalusi Nyers István Akadémia Sportegyesület kézilabda csapatának játékosai. A határon átnyúló projekt által nem ismeretlenek egymásnak, az elmúlt egy évben több közös programban is részt vettek.

Kinneth Fanni, a Tompai Sportegyesület játékosa: „Voltunk egyszer táborban és akkor közösen játszottunk egyet. Nekem nagyon tetszett és szerintem nagyon összehozott minket, és így új barátokat szereztünk.”

A közös munka tavaly kezdődött, akkor Tompa önkormányzata kereste fel a vajdasági akadémiát. A projekt célja három sportág, a labdarúgás, a kézilabda és a cselgáncs összefogása.

Friebert László, a Tompai Sportegyesület elnöke: „Szerettünk volna egy tartalmasabb, mélyebbre nyúló kapcsolatot kiépíteni egy vajdasági magyar akadémiával, és így sikerült megtalálni a Nyers István Labdarúgó Akadémiát.”

A MultiSport határokon át elnevezésű projektnek köszönhetően kezdődött meg a tóthfalusi akadémián a kézilabda csapat szervezése – mondta Kiss Róbert. A Nyers István Labdarugó Akadémia kézilabda edzője kiemelte: A mi csapatunk egyenlőre még szervezés alatt áll, de a tompaiakkal kiegészítjük egymást és így a kupát meg tudjuk tartani, egy kicsit vegyült csapattal a tóthfalusi, míg a tompaiak egy teljes kerettel tudnak kijönni.

A következő eseményük egy közös sportnap lesz februárban.

Tompai Sportegyesület
Nyers István Labdarúgó Akadémia
kézilabda
Freibert Lászl
Kiss Róbert

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.