Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Határon átnyúló sportösszefogás

2022.01.06
16:03
2022.01.06
18:55
Forrás
Pannon RTV
A tompai és tóthfalusi kézilabda csapat játszott barátságos mérkőzést a magyarkanizsai Gyógyfürdőben. Az esemény egy olyan projekt része, amelynek célja a sportág népszerűsítése.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vegyes csapatokban léptek pályára a magyarországi Tompa és a tóthfalusi Nyers István Akadémia Sportegyesület kézilabda csapatának játékosai. A határon átnyúló projekt által nem ismeretlenek egymásnak, az elmúlt egy évben több közös programban is részt vettek.

Kinneth Fanni, a Tompai Sportegyesület játékosa: „Voltunk egyszer táborban és akkor közösen játszottunk egyet. Nekem nagyon tetszett és szerintem nagyon összehozott minket, és így új barátokat szereztünk.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A közös munka tavaly kezdődött, akkor Tompa önkormányzata kereste fel a vajdasági akadémiát. A projekt célja három sportág, a labdarúgás, a kézilabda és a cselgáncs összefogása.

Friebert László, a Tompai Sportegyesület elnöke: „Szerettünk volna egy tartalmasabb, mélyebbre nyúló kapcsolatot kiépíteni egy vajdasági magyar akadémiával, és így sikerült megtalálni a Nyers István Labdarúgó Akadémiát.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A MultiSport határokon át elnevezésű projektnek köszönhetően kezdődött meg a tóthfalusi akadémián a kézilabda csapat szervezése – mondta Kiss Róbert. A Nyers István Labdarugó Akadémia kézilabda edzője kiemelte: A mi csapatunk egyenlőre még szervezés alatt áll, de a tompaiakkal kiegészítjük egymást és így a kupát meg tudjuk tartani, egy kicsit vegyült csapattal a tóthfalusi, míg a tompaiak egy teljes kerettel tudnak kijönni.

A következő eseményük egy közös sportnap lesz februárban.

Tompai Sportegyesület
Nyers István Labdarúgó Akadémia
kézilabda
Freibert Lászl
Kiss Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.