Ugrás a tartalomra

Hatodszor is aranylabdás Messi

2019.12.02
21:45
2019.12.03
08:31
Forrás
Nemzetisport.hu
Lionel Messi kapta meg a 2019-es év legjobb játékosának járó Aranylabdát Párizsban.

A Barcelona argentin klasszisa hatodszor érdemelte ki a díjat.

Messi mögött a második helyen a Liverpool holland védője, Virgil van Dijk zárta a szavazást, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a 2019-ben a portugál válogatottal Nemzetek Ligája-győztes Cristiano Ronaldo állhatott fel (aki valójában nem utazott el a gálára).

A női Aranylabdát az amerikai válogatottal világbajnoki címet szerző Megan Rapinoe érdemelte ki. A második helyen a vb-elődöntős angol védő, Lucy Bronze, harmadikként az amerikai Alex Morgan zárt.

A legjobb fiatal labdarúgónak járó Kopa-díjat Matthijs de Ligt, az előző idényben az Ajaxot, jelenleg a Juventust erősítő 20 éves holland védő kapta meg. Mögötte Jadon Sancho és Joao Félix végzett a virtuális dobogón.

Ezen a gálán osztották ki először a legjobb kapust megillető Lev Jasin-trófeát, amelyet a Liverpoollal Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig Copa Américát nyerő Alissonnak adtak át. Mögötte Marc-André ter Stegen és Ederson zárt.

Lionel Messi
Aranylabda
Párizs

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.