Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Francois Mori

Hatodszor is aranylabdás Messi

2019-12-02
21:45
2019-12-03
08:31
Forrás
Nemzetisport.hu
Lionel Messi kapta meg a 2019-es év legjobb játékosának járó Aranylabdát Párizsban.

A Barcelona argentin klasszisa hatodszor érdemelte ki a díjat.

Messi mögött a második helyen a Liverpool holland védője, Virgil van Dijk zárta a szavazást, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a 2019-ben a portugál válogatottal Nemzetek Ligája-győztes Cristiano Ronaldo állhatott fel (aki valójában nem utazott el a gálára).

A női Aranylabdát az amerikai válogatottal világbajnoki címet szerző Megan Rapinoe érdemelte ki. A második helyen a vb-elődöntős angol védő, Lucy Bronze, harmadikként az amerikai Alex Morgan zárt.

A legjobb fiatal labdarúgónak járó Kopa-díjat Matthijs de Ligt, az előző idényben az Ajaxot, jelenleg a Juventust erősítő 20 éves holland védő kapta meg. Mögötte Jadon Sancho és Joao Félix végzett a virtuális dobogón.

Ezen a gálán osztották ki először a legjobb kapust megillető Lev Jasin-trófeát, amelyet a Liverpoollal Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig Copa Américát nyerő Alissonnak adtak át. Mögötte Marc-André ter Stegen és Ederson zárt.

Lionel Messi
Aranylabda
Párizs

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű