Ugrás a tartalomra

Hazaérkeztek a zentai kajakosok a törökországi edzőtáborból

2021.04.10
13:22
2021.04.10
15:43
Forrás
Pannon RTV
Ilyenkor szokásos felkészülését töltötte Törökországban a szerbiai kajakválogatott. A zentai Tiszavirág Kajak Klub színeiből két versenyző, akik országos szinten is a legjobbak között szerepelnek, hat hetet tölthetett el a külföldi edzőtáborban.

Subotić Marko és Barta Éva is kerettagok, és elutaztak a törökországi edzőtáborba. A zentai kajakos hölgy a tavalyi évben bekerült a szerb olimpiai csapatba. Éva megterhelőnek érezte a több hetes tábort, de mint mondja, az edzők jól felépítették az edzéstervet.

Barta Éva, válogatott kajakos: „Napi három edzést csináltunk, két vizes edzést és egy kiegészítőt, ami lehetett futás vagy kondi. Szerdánként volt pihenő, tehát csak egy evezésünk volt és egy kiegészítőnk, délután pedig szabadok voltunk, valamint szombaton volt még egy hosszabb evezésünk.”

Kezd besűrűsödni a kajakosok programja, hiszen megkezdődött a szerbiai versenyszezon is.

Fehér Csaba, vezetőedző, Szerb Kajak-Kenu Szövetség: „Reménykedünk abban, hogy egy teljes szezon fog elindulni, ami azt takarja, hogy egy teljes versenysorozatot végig tudunk a hazai színekben és a nemzetközi porondon is versenyezni.”

Bár a versenyzők még csak most tértek vissza a külföldi táborból, hétfőn újra útra kelnek, ezúttal már Palánkán folytatják a készülődést a szezonra.

edzőtábor
Törökország
kajak
Zenta
Fehér Csaba
vezetőedző
Szerb Kajak-Kenu Szövetség
Tiszavirág Kajak Klub

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.