Ugrás a tartalomra

Hazatért a Dakar-raliról Saghmeister Gábor

2022.01.18
14:42
2022.01.18
20:49
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai motoros 11. alkalommal teljesítette a világ legnehezebb raliversenyét. Összetettben a 106. helyen végzett, míg a szerelő nélküli versenyzők mezőnyében a 27. helyen zárt.

Az idei Dakaron szerzett díjait mutatta stábunknak Saghmeister Gábor. A szabadkai motoros elégedetten értékelte teljesítményét.

„Én nagyon elégedett vagyok, tényleg, összejött, nagyon kevés technikai problémám volt az idei Dakaron. Mindig lehet jobb eredményt elérni, amit el szoktam érni, de én az utóbbi időben nem adom oda a száz százalékot, mert akkor valószínű, hogy helikopter lenne a vége és komoly sérülés. Ilyen 90-95 százalékon szoktam húzni a gázt. Ez meglátszódott az eredményen is, és egy 5-10 helyet késtem maximum, amit én nagyon jól tudok, hogy miért van, de különben a verseny nagyon jól zajlott.”

Az idei Dakaron inkább csak a hideg idő és egy kisebb bokaficam okozott gondokat Saghmeister Gábornak. De a pályán sem volt könnyű végigmenni - tette hozzá a motoros.

„Úgy hiszem, hogy a hetedik nap volt a legnagyobb probléma. Nem velem volt a probléma, hanem a motorom nem volt elég erős azokhoz a dűnés szakaszokhoz, amiket meg kellett oldani, de feltaláltam magam, lejöttem a dűnéről és egy másik oldaláról a hegynek végül is felmásztam. Összeszedtem a check pointot is és sikerült megoldani a problémát.”

Saghmeister elmondta, a tervek szerint jövőre is indul majd a Dakaron.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
motorverseny

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.