Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Hazatért a Dakar-raliról Saghmeister Gábor

2022.01.18
14:42
2022.01.18
20:49
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai motoros 11. alkalommal teljesítette a világ legnehezebb raliversenyét. Összetettben a 106. helyen végzett, míg a szerelő nélküli versenyzők mezőnyében a 27. helyen zárt.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az idei Dakaron szerzett díjait mutatta stábunknak Saghmeister Gábor. A szabadkai motoros elégedetten értékelte teljesítményét.

„Én nagyon elégedett vagyok, tényleg, összejött, nagyon kevés technikai problémám volt az idei Dakaron. Mindig lehet jobb eredményt elérni, amit el szoktam érni, de én az utóbbi időben nem adom oda a száz százalékot, mert akkor valószínű, hogy helikopter lenne a vége és komoly sérülés. Ilyen 90-95 százalékon szoktam húzni a gázt. Ez meglátszódott az eredményen is, és egy 5-10 helyet késtem maximum, amit én nagyon jól tudok, hogy miért van, de különben a verseny nagyon jól zajlott.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az idei Dakaron inkább csak a hideg idő és egy kisebb bokaficam okozott gondokat Saghmeister Gábornak. De a pályán sem volt könnyű végigmenni - tette hozzá a motoros.

„Úgy hiszem, hogy a hetedik nap volt a legnagyobb probléma. Nem velem volt a probléma, hanem a motorom nem volt elég erős azokhoz a dűnés szakaszokhoz, amiket meg kellett oldani, de feltaláltam magam, lejöttem a dűnéről és egy másik oldaláról a hegynek végül is felmásztam. Összeszedtem a check pointot is és sikerült megoldani a problémát.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Saghmeister elmondta, a tervek szerint jövőre is indul majd a Dakaron.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
motorverseny

Most

19:05, Frissítve: 19:12

Casemiro továbblőtte a brazilokat

Brazília 1:0-ra győzte le Svájcot a katari világbajnokság G-csoportjának második csoportmérkőzésén, ezzel biztos a továbbjutása a kieséses szakaszba.
17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.