Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Hazatért a Dakar-raliról Saghmeister Gábor

2022.01.18
14:42
2022.01.18
20:49
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai motoros 11. alkalommal teljesítette a világ legnehezebb raliversenyét. Összetettben a 106. helyen végzett, míg a szerelő nélküli versenyzők mezőnyében a 27. helyen zárt.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az idei Dakaron szerzett díjait mutatta stábunknak Saghmeister Gábor. A szabadkai motoros elégedetten értékelte teljesítményét.

„Én nagyon elégedett vagyok, tényleg, összejött, nagyon kevés technikai problémám volt az idei Dakaron. Mindig lehet jobb eredményt elérni, amit el szoktam érni, de én az utóbbi időben nem adom oda a száz százalékot, mert akkor valószínű, hogy helikopter lenne a vége és komoly sérülés. Ilyen 90-95 százalékon szoktam húzni a gázt. Ez meglátszódott az eredményen is, és egy 5-10 helyet késtem maximum, amit én nagyon jól tudok, hogy miért van, de különben a verseny nagyon jól zajlott.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az idei Dakaron inkább csak a hideg idő és egy kisebb bokaficam okozott gondokat Saghmeister Gábornak. De a pályán sem volt könnyű végigmenni - tette hozzá a motoros.

„Úgy hiszem, hogy a hetedik nap volt a legnagyobb probléma. Nem velem volt a probléma, hanem a motorom nem volt elég erős azokhoz a dűnés szakaszokhoz, amiket meg kellett oldani, de feltaláltam magam, lejöttem a dűnéről és egy másik oldaláról a hegynek végül is felmásztam. Összeszedtem a check pointot is és sikerült megoldani a problémát.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Saghmeister elmondta, a tervek szerint jövőre is indul majd a Dakaron.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
motorverseny

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű