Ugrás a tartalomra

Hazatért Tallinból az ezüstérmes Világos Adriana

2021.07.21
13:46
2021.07.22
11:06
Forrás
Pannon RTV
Világos Adriana ezüstérmet szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon. A kishegyesi lány gerelyhajításban elért eredményének köszönhetően állhatott a dobogó második fokára. Csupán 74 centiméter választotta el az első helyezéstől.

Érmek és serlegek sokasága. Ez a látvány fogadott bennünket a 17 éves Világos Adriana szobájában. A kishegyesi lány büszkén mesélt róluk. Adriana gyermekkora óta mindig sportolt valamit. Rekordjai 500 grammos gerelyhajításban 68 méter, 600 grammosban pedig 60,94 méter. A tallini junior EB-n 600 grammos gerellyel 60,44 méterrel szerezte meg az ezüstöt.

„Nagyon régóta vártam már, hogy egy nemzetközi versenyre is kimehessek. Nagyon szép volt a város is és a verseny is végül jól sikerült. Minden célomat, amivel elmentem végül teljesítettem, tehát bejutottam a kvalifikációba, a döntőbe és 60 fölött szerettem volna dobni és sikerült, méghozzá kétszer is, szóval elégedett lehetett.”

Adriana heti hatszor edz. Edzője, aki egyben édesanyja is, büszke lányára és nagyon elégedett eddigi eredményeivel. A tallini EB-n ez alkalommal az edzőnek is járt az érem, így Világos Györgyi is ezüstérmet kapott.

„Nagyon örültünk a kvalifikációban elért 60 méter feletti dobásnak. Reméltük, hogy meg tudja ismételni a döntőben is, kétszer sikerült. A görög lány egyetlen egyszer dobta túl a 60 métert, de elég volt neki, mivel hosszabb volt. Nagyon örülünk mindenféleképpen, eleinte volt egy kis csalódás és mivel úgy éreztük, hogy sikerülne a jobb is. nagyon jó eredménynek számít, ha nézzük azt, hogy a mezőny többi részétől hat méterrel dobott többet.”

A következő versenyük a korosztályos országos bajnokság és a Balkán-bajnokság lesz 500 grammos gerellyel. A kenyai Világbajnokságra is szeretnének kijutni, ott 600 grammos gerellyel versenyez majd. Hosszabb távon az a célja, hogy elérje a 70 métert, valamint hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára.

Világos Adrianna
európa bajnok ezüstérmes
gerelyhajítás

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.