Ugrás a tartalomra

Helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant kosárlabdázó-legenda

2020.01.26
21:01
2020.01.28
00:33
Forrás
Euronews, index.hu
Helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant kosárlabdázó-legenda, ötszörös NBA-győztes kosárlabdázó.

Az ötszörös bajnok NBA-legenda Kobe Bryant is azon a helikopteren utazott, amely vasárnap reggel lezuhant Kaliforniában, Los Angels közelében, a tragédiát senki nem élte túl, erősítette meg a hírt több amerikai újság, majd a CNN is a TMZ értesülése után.

Los Angeles megye seriffje közölte: kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren, a pilóta és nyolc utas. A The New York Times című amerikai lap értesülései szerint a gépen volt többek között Bryant 13 éves lánya, az ő egyik csapattársa és egy szülő. A tragédiának nincs túlélője. A Los Angeles Lakers egykori sztárjának felesége, Vanessa nem tartózkodott a helikopteren.

Az információik szerint a rossz látási viszonyok között a calabasasi hegyoldalnak ütközött a helikopter vasárnap délelőtt 10 óra körül.

Bryant, akit a valaha volt egyik legjobb kosárlabdázónak tartanak, 1996-ban a draft 13. kiválasztottjaként került az NBA-be, teljes pályafutását a Los Angeles Lakersnél töltötte 2016-os visszavonulásáig. Első bajnoki címét 2000-ben nyerte a Lakersszel, onnantól sorban három, majd 2009-ben és 2010-ben még két bajnoki címet szereztek, utóbbi kettőn ő volt a döntők MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa. Az NBA-ben töltött 20 szezonjából 18-szor beválasztották az All-Star-keretbe, 2008-ban az NBA-alapszakasz MVP-je volt. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, majd 2012-ben Londonban is olimpiai bajnok lett.

Az 1978. augusztus 23-án, Philadelphiában született Bryant már középiskolásként óriási tehetség volt, így nem is volt kérdés, hogy az egyetemet kihagyva egyből profinak áll az utolsó gimnáziumi éve után. A később őt kiválasztó Los Angeles Lakers aktív NBA-játékosok ellen mérte össze a tudását a draft előtti játékospróbán, Bryant pedig 18 évesen annyira meggyőző volt, hogy a Lakers egyből tudta, ő kell nekik.

Első NBA-s évében többnyire csere volt, de így is történelmet írt azzal, hogy 18 évesen és 72 naposan ő lett a valaha volt legfiatalabb NBA-játékos (ezt a rekordot később Jermain O'Neal vette el tőle).

Visszavonulásakor a Lakers mindkét mezszámát, az eleinte használt 8-ast, majd a későbbi 24-est is visszavonultatta örökre.

 A legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja.

kosárlabda
Koby Bryant

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.