Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A helybeli csapat győzött a palicsi Sakktivity versenyen

2018.10.13
18:56
2018.10.13
23:09
Forrás
Pannon RTV
Rózsa Zsombor sakkvetélkedője nemcsak sakktudást, hanem ügyességi, gyorsasági, logikai és kreatív készséget is igényel. 8 csapat 8 településről, 8 közismert csapatkapitánnyal, 8 játékban versengett.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában rendezett Sakktivityn a szigetvári csapat már az első fordulóban az egyik legjobbnak bizonyult. Az Asszociativity elnevezésű játékban az asszociációs képesség és a gyorsaság volt a legfontosabb. Csapatkapitányuk Zsolnai Tamás nemzetközi zumba presenter volt. Bencsik Lara nagyon élvezte a játékot: „Nagyon jól tudtunk együttműködni. Tamás is nagyon sokat segített nekünk. Nagyon jó kis csapat vagyunk, úgy gondolom. Sikerülni fog. Mindössze két alkalmunk volt összeülni. Ezek alatt főként a következő játékot gyakoroltuk, a Világjáró huszárokat.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Szabó Ádám magyarországi zenész-énekes a ludasiak vezetője volt. A közös játék mellett egy minikoncerttel is kedveskedett a résztvevőknek. Szabó Ádám, csapatkapitány, Ludas: „Nagyon rég voltam ilyen kellemes és jó társaságban, jó közegben. Tehát a gyerekek tényleg eszméletlen aranyosak voltak. Nagyon nagy volt bennük a küzdőszellem. Aki azt mondja, hogy a sakk az egy unalmas sport, azt elhívnám egy ilyen rendezvényre, és megmutatnám neki, hogy mi zajlott ma itt. Nagyon élveztem, és nagyon szeretem a vajdaságiakat, mert elképesztő nagy harci szellem, küzdőszellem van bennük. Csoda volt itt lenni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Sakktivityt Kálló Béla, a Magyar Összefogás jelöltje nyitotta meg. Az esemény házigazdája és műsorvezetője pedig Agárdi Gábor, a Pannon RTV munkatársa volt. Agárdi Gábor, műsorvezető: „Nagyon jó volt. Szerintem még jobban odatettük magunkat, mint az előző években. Rózsa Zsombor szervező is mindent megtett azért, hogy ez az egész játék olyan legyen, ahogy a közönség szeretné, hiszen értük készül, az emberekért, azokért, akik ellátogatnak ide.”

Az idei Sakktivityn még a focit is összekötötték a sakkal. A Lőj gólt a királynak! elnevezésű játékban a játékosoknak a kapuban álló királynak kell gólt adniuk.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Hatalmas eredmény, hogy a Világsakkfesztiválhoz már 160 helyszín csatlakozott - mondta Rózsa Zsombor szervező. Idén több új játékkal is bővült a vetélkedő. Rózsa Zsombor, szervező: „Magát a játékot kitalálni, felépíteni, hogy az valóban működőképes legyen, illetve beszerezni ezt a rengeteg eszközt, az bizony óriási feladat.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az első helyet a palicsiak szerezték meg, a másodikak a ludasiak lettek, a harmadik helyet pedig a felsőhegyieknek sikerült elnyerniük.

Sakkaktivity
Agárdi Gábor
Magyar Összefogás
Kálló Béla

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.