Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Helyi szinten is vannak sportfejlesztések

2021.08.09
10:30
2021.08.09
17:55
Forrás
Pannon RTV
A községi szintű labdarúgó ligákban is játszanak lelkes fiatalok. Most a Csantavér mérkőzött meg a Rohammal.

Barátságos mérkőzésen a Csantavér Labdarúgó Klub csapata tegnap 2:0-ás győzelmet aratott Magyarcsernyén a Roham felett. Mindkét együttes a községi szintű ligákban szerepel, amelyekben a bajnokság augusztus végén, illetve szeptember elején kezdődik.

Pannon RTV/Lukács Attila

Udvardi Ákosnak a mérkőzés első perceiben, valamint Kelemen Szabolcsnak a második félidőben lőtt góljával nyertek a vendégek, akik végig irányították a játék menetét. Csak a csernyei kapus kiváló teljesítményének köszönve maradt a 2:0-ás végeredmény. A csantavériek játékán látszott, hogy ez volt már a harmadik felkészülési mérkőzésük. Sandrik Zoltán, elnök, Csantavér LK: „A fiúk rendszeresen edzenek. Mind falubeli, hála Istennek. Tényleg rendszeresen kijárnak. Jó gyerekek, szót fogadnak. Csináljuk. Most már második éve vagyunk együtt. A csapat kezd összeállni. Reméljük, hogy majd egyszer meg tudjuk célozni az első helyet is a közeljövőben.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A magyarcsernyeiek azt szeretnék, hogy csapatukban legalább 7-8 itteni játékos legyen. Ennek érdekében együttműködnek a topolyai TSC-vel. Vastag Attila, edző, Roham LK, Magyarcsernye: „Évek óta próbálkozunk fiatal, hazai játékosokkal. Ma is a második félidőben bement több játékos, akik a kadét csapatból jönnek fel lassan. Volt középpályás, hátvéd, kapus, itt a végén, látták, volt egy pár védése. Szerintem relatív jó. Fiatal még, nem lehet rá száz százalékba számítani, de lassan majd csak odaér. Vannak új játékosaink is, akik ma jöttek először.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A bajnokságban a harmadik, negyedik helyre számítanak, közben egy nagy jubileum megünneplésére is készülnek. Tanók Tamás, elnök, Roham LK, Magyarcsernye: „1922-ben lett alapítva és jövőre - tehát 2022-ben - lesz a századik születésnapja, évfordulója a klubnak. Erre jelen pillanatban úgy készülünk, hogy szeretnénk az egész épületet, a klubhelységeinket, öltözőinket felújítani. Ennek egy részét már megcsináltuk, ugyanis a tavalyi év folyamán nyertünk kétmillió forintnak megfelelő anyagi támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél.”

Szeretnék a lelátókat is felújítani, és jövőre, a jubileumhoz méltó gálamérkőzéseket szervezni.

sport
foci
labdarúgás
roham
Csantavér
fejlesztések

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű