Ugrás a tartalomra

Helyi szinten is vannak sportfejlesztések

2021.08.09
10:30
2021.08.09
17:55
Forrás
Pannon RTV
A községi szintű labdarúgó ligákban is játszanak lelkes fiatalok. Most a Csantavér mérkőzött meg a Rohammal.

Barátságos mérkőzésen a Csantavér Labdarúgó Klub csapata tegnap 2:0-ás győzelmet aratott Magyarcsernyén a Roham felett. Mindkét együttes a községi szintű ligákban szerepel, amelyekben a bajnokság augusztus végén, illetve szeptember elején kezdődik.

Udvardi Ákosnak a mérkőzés első perceiben, valamint Kelemen Szabolcsnak a második félidőben lőtt góljával nyertek a vendégek, akik végig irányították a játék menetét. Csak a csernyei kapus kiváló teljesítményének köszönve maradt a 2:0-ás végeredmény. A csantavériek játékán látszott, hogy ez volt már a harmadik felkészülési mérkőzésük. Sandrik Zoltán, elnök, Csantavér LK: „A fiúk rendszeresen edzenek. Mind falubeli, hála Istennek. Tényleg rendszeresen kijárnak. Jó gyerekek, szót fogadnak. Csináljuk. Most már második éve vagyunk együtt. A csapat kezd összeállni. Reméljük, hogy majd egyszer meg tudjuk célozni az első helyet is a közeljövőben.”

A magyarcsernyeiek azt szeretnék, hogy csapatukban legalább 7-8 itteni játékos legyen. Ennek érdekében együttműködnek a topolyai TSC-vel. Vastag Attila, edző, Roham LK, Magyarcsernye: „Évek óta próbálkozunk fiatal, hazai játékosokkal. Ma is a második félidőben bement több játékos, akik a kadét csapatból jönnek fel lassan. Volt középpályás, hátvéd, kapus, itt a végén, látták, volt egy pár védése. Szerintem relatív jó. Fiatal még, nem lehet rá száz százalékba számítani, de lassan majd csak odaér. Vannak új játékosaink is, akik ma jöttek először.”

A bajnokságban a harmadik, negyedik helyre számítanak, közben egy nagy jubileum megünneplésére is készülnek. Tanók Tamás, elnök, Roham LK, Magyarcsernye: „1922-ben lett alapítva és jövőre - tehát 2022-ben - lesz a századik születésnapja, évfordulója a klubnak. Erre jelen pillanatban úgy készülünk, hogy szeretnénk az egész épületet, a klubhelységeinket, öltözőinket felújítani. Ennek egy részét már megcsináltuk, ugyanis a tavalyi év folyamán nyertünk kétmillió forintnak megfelelő anyagi támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél.”

Szeretnék a lelátókat is felújítani, és jövőre, a jubileumhoz méltó gálamérkőzéseket szervezni.

sport
foci
labdarúgás
roham
Csantavér
fejlesztések

Most

13:18, Frissítve: 13:25

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.