Ugrás a tartalomra

Hét versenyszámban avattak bajnokot az olimpián

2018.02.21
17:48
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A téli olimpia tizenharmadik napján hét versenyszámban avattak bajnokot. A versenyekben Magyarországot egyedül a műkorcsolyázó Tóth Ivett képviselte.

A magyar lány nagy közönségsikert aratott az AC/DC egyik számára előadott rövidprogramjával, és 23. helyének köszönhetően korcsolyázhat a pénteki szabad programban.

A női alpesi sízők lesiklásában az olasz Sofia Goggia végzett az első helyen, az amerikai Lindsey Vonn pedig 33 évesen szerzett bronzérmével minden idők legidősebb olimpiai éremszerzője lett ebben a sportágban.

Meglepetés történt női sífutó csapatsprintben, melyet nagy hajrával az Egyesült Államok nyert meg, a jóval esélyesebb Svédország és Norvégia előtt. A bronzérmes norvég csapat tagja volt Marit Björgen, aki 14. olimpiai érmével minden idők legeredményesebb téli olimpikonává vált.

A férfi csapatsprintet Norvégia nyerte, a síakrobaták krossz számában a kanadai Brady Leman diadalmaskodott, női kettes bobban pedig német győzelem született.

A gyorskorcsolyázók csapatversenyét Japán nyerte a nők, és Norvégia a férfiak mezőnyében.

A férfi jégkorongtorna negyeddöntőiből a csehek, az oroszok, a kanadaiak és a svédek kerültek a négy közé.

téli
Olimpiai Játékok
Phjongcshang

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.