Ugrás a tartalomra
plakát

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

2019-04-19
18:55
Forrás
Pannon RTV
Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.

A tízéves óbecsei Szirbik Zalán nagyon megszerette a kajaksportot: „Kint vagyok a természetben, szeretem a fákat, természetszerető ember vagyok, és ez nem egy agresszív sport, mert én jártam focira is, de az nekem nem tetszett, mert mindig fölrúgtak, elgáncsoltak, stb.”

Molnár Máté korábban kettesben versenyzett Zalánnal, de most mindketten egyes hajóba ültek: „Szeretek versenyezni, szeretem a konkurenciát.”

Óbecse legsikeresebb sportja a kajak-kenu. Megalakulásának 70. évfordulóját kiállításmegnyitóval ünnepelte a klub a Városi Múzeumban. Marko Božović, elnök, Kajak-kenu Klub, Óbecse: „Óbecse kisvárosként, kis közösségként mindvégig nagy szeretettel viseltetett ez iránt a sportág iránt, ismert volt róla a régi Jugoszláviában és Szerbiában is, és remélem, hogy ez így is marad.”

Az óbecsei sportklub olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelt ki. Dejan Terzić klubedző is sokat köszönhet ennek a sportnak: „Boldogságot, egészséget, csodálatos barátságokat, utazásokat, barátkozásokat és nagy élettapasztalatot.” 

Az egykori olimpikon ma már a fiatalok edzőjeként dolgozik. Dejan Terzić, edző, Kajak-kenu Klub, Óbecse: „Az utánpótlás kiváló, nagyon jó gyerekekről van szó, akik megérdemlik a sikert, az edzéseket, a barátkozásokat, és hogy jó emberekké váljanak.”

A sportkiállítás május 15-éig tekinthető meg az óbecsei Városi Múzeumban.

Óbecse
Kajak-kenu Klub

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.