Ugrás a tartalomra

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

2019.04.19
18:55
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.

A tízéves óbecsei Szirbik Zalán nagyon megszerette a kajaksportot: „Kint vagyok a természetben, szeretem a fákat, természetszerető ember vagyok, és ez nem egy agresszív sport, mert én jártam focira is, de az nekem nem tetszett, mert mindig fölrúgtak, elgáncsoltak, stb.”

Molnár Máté korábban kettesben versenyzett Zalánnal, de most mindketten egyes hajóba ültek: „Szeretek versenyezni, szeretem a konkurenciát.”

Óbecse legsikeresebb sportja a kajak-kenu. Megalakulásának 70. évfordulóját kiállításmegnyitóval ünnepelte a klub a Városi Múzeumban. Marko Božović, elnök, Kajak-kenu Klub, Óbecse: „Óbecse kisvárosként, kis közösségként mindvégig nagy szeretettel viseltetett ez iránt a sportág iránt, ismert volt róla a régi Jugoszláviában és Szerbiában is, és remélem, hogy ez így is marad.”

Az óbecsei sportklub olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelt ki. Dejan Terzić klubedző is sokat köszönhet ennek a sportnak: „Boldogságot, egészséget, csodálatos barátságokat, utazásokat, barátkozásokat és nagy élettapasztalatot.” 

Az egykori olimpikon ma már a fiatalok edzőjeként dolgozik. Dejan Terzić, edző, Kajak-kenu Klub, Óbecse: „Az utánpótlás kiváló, nagyon jó gyerekekről van szó, akik megérdemlik a sikert, az edzéseket, a barátkozásokat, és hogy jó emberekké váljanak.”

A sportkiállítás május 15-éig tekinthető meg az óbecsei Városi Múzeumban.

Óbecse
Kajak-kenu Klub

Most

14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.