Ugrás a tartalomra

Hihetetlen, de igaz

2012.10.07
17:15
2017.10.03
09:34
A Spartacus labdarúgói óriási meglepetésre 3 : 0-ra győzték le a belgrádi Crvena Zvezdát a szerb első osztály nyolcadik fordulójában
A Spartacus labdarúgói óriási meglepetésre 3 : 0-ra győzték le a belgrádi Crvena Zvezdát a szerb első osztály nyolcadik fordulójában. A szabadkai gárda magabiztos és jó játékával megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.Több mint 7000 néző előtt csapott össze a Spartacus és a Crvena Zvezda gárdája. Habár az éllovas belgrádiak számítottak a favoritnak, már az első félidőben sikerült eldönteni a meccset a Spartacusnak.A 21. percben Darko Duškarić a középpályáról indulva a tizenhatosnál kitette a labdát a szélére, ahonnan Slobodan Novaković lőtte ki a bal felső sarkot. Ezt követően a 30. percben Dino Šarac próbálta kapura vezetni a labdát, majd továbbtette Đorđe Despotovićnak, aki magabiztosan szerezte meg a második találatot. Még a félidő előtt a hosszabbítás első percében ismét Slobodan Novaković remekelt: Marko Adamović lecsorgó lövésére időben érkezett, beállítva ezzel a 3 : 0-ás végeredményt is.  



második félidő kezdetét a belgrádi szurkolók görögtüzekkel zavarták meg, de különösebb botrányt nem sikerült okozniuk. A félidő során a Zvezda labdarúgói igyekeztek legalább szépíteni az eredményen, de a szervezetten játszóSpartacus jól tűrte az állandó nyomást. Branimir Aleksić kapus többször hárította bravúrosan a fővárosiak legjobb játékosának, Nenad Milijašnak a próbálkozásait. Aleksandar Janković, a Crvena Zvezda vezetőedzője szerint a Spartacus ezen a vasárnapon verhetetlen volt.„Úgy gondolom, hogy mindenük megvolt a kilencven perc alatt, amivel egy jó szervezett csapatnak rendelkeznie kell. Megvolt a szervezettségük, a magas fokú motiváció, a hazai pálya előnye. Tudták, hogy miképpen és milyen mérkőzésen játszanak, és hogy milyen módon kell a Crvena Zvezda ellen játszani” – mondta Aleksandar Janković.Petar Kurćubić, a Spartacus vezetőedzője szerint a harmadik gólnál végleg eldőlt a mérkőzés: „Habár egész idő alatt tudtuk, hogy egyetlen góllal a Zvezda reményei visszatérhetnek, még sok támadásuk volt. Szerencsénk volt abban, hogy Aleksić határozottan védett két-három alkalommal, és hogy a Zvezda nem használta ki azokat a lehetőségeket, amelyek adódtak a számára.”A szabadkai diadal ellenére a tabellán mindkét klub maradt az eddigi helyen. A belgrádi vörösök továbbra is vezetik a ligát, míg a Spartacus a tizenkettedik az I. osztályban. A Zvezdával játszik a Spartacus vasárnap2012.10.05. 15:50A szabadkai Spartacus labdarúgói vasárnap délután a belgrádi Crvena Zvezdát fogadják a szerb I. osztály nyolcadik fordulójában. Az edzés után tartott sajtótájékoztatón Petar Kurčubić, a Spartacus Zlatibor Voda edzője elmondta: a teljes játékosállomány a rendelkezésére áll. Nincs sem sérült, sem eltiltott játékos. Szerinte nagy kihívást jelent a tabellavezető elleni mérkőzés.„Tisztában vagyunk azzal, hogy ők sorozatban hét meccset nyertek. Ezt tisztelnünk és becsülnünk kell. Azonban remélem, hogy a tiszteletünk és a megbecsülésünk a Crvena Zvezda iránt csak az első bírói sípszóig tart, és egy teljesen nyílt küzdelem vár ránk” – tette hozzá az edző.



vendéglátó csapat játékosai szerint fizikálisan és mentálisan is készen állnak a mérkőzésre. Szerintük a tabellavezető Crvena Zvezda ellen már a pontmentés sem könnyű feladat, azonban a 12. helyen álló szabadkai gárdának a döntetlenre is nagy szüksége lenne.„Az esélyeink az valószínű, hogy nem nekünk szólnak, azért a Zvezda mégiscsak erősebb. Próbáljuk megszerezni a három pontot, de szerintem az egy ponttal is meg lennénk elégedve” – nyilatkozta Farkas Dániel, a Spartacus jobbhátvédje.A mérkőzésre 5000 embert várnak. A belgrádiak szurkolói miatt a meccset magas kockázatú eseménynek minősítette a rendőrség, ezért a szokásosnál többen biztosítják majd a stadion környékét és a belvárost.
foci
Spartacus
cvrena zvetda

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.