Ugrás a tartalomra

Hirscher nyerte az olimpiai aranyat kombinációban

2018.02.13
08:31
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
A szerb Marko Vukićević a 25. helyezést érte el. Marko Stevović helyezés nélkül maradt, mert megnyergelt egy kaput. A magyarok közül Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett.

A jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, az osztrák Marcel Hirscher győzött kombinációban a phjongcshangi játékok keddi napján. Az ezüst- és bronzérmet két francia szlalomspecialista, Alexis Pinturault és Victor Muffat-Jeandet szerezte.

A magyarok közül Samsal Dalibor egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, de mindketten jelentőset előreléptek a sok kiesés és visszalépés miatt. Előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett a 65 induló között.

Korábban:

A magyarok jelentős hátrányban kombinációban

Alpesi síben Samsal Dalibor és Kékesi Márton is végigment a pályán a férfi kombináció első, lesikló számában a pjongcsangi téli olimpián, de nagy hátrányt szedett össze a műlesiklásra.

Kedden jó körülmények között tudták elkezdeni az első versenyt alpesi síben. Korábban többször is halasztani kellett.

A férfiak kombinációjában az első, lesiklófutamban a 65 induló közül Samsal Dalibor a 60. lett, míg Kékesi a 62. idővel teljesítette a menetét.

A magyarok közül elsőként a horvát születésű Samsal indult el az 1370 méter magasan lévő rajtból. A szlalomspecialista óvatos menetet produkált, de Kékesi Márton se engedte annyira a léceit, ráadásul a cél előtti ugratónál kissé meg is billent a levegőben. Előbbi közel hat, utóbbi majdnem hét másodperccel maradt el a legjobbtól.

olimpia
Phjongcshang
alpesi sí
Samsal Dalibor
Kékesi Márton

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.