Ugrás a tartalomra
A három érmes a dobogón
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Hirscher nyerte az olimpiai aranyat kombinációban

2018-02-13
08:31
2018-02-13
10:06
Forrás
MTI
A szerb Marko Vukićević a 25. helyezést érte el. Marko Stevović helyezés nélkül maradt, mert megnyergelt egy kaput. A magyarok közül Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett.

A jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, az osztrák Marcel Hirscher győzött kombinációban a phjongcshangi játékok keddi napján. Az ezüst- és bronzérmet két francia szlalomspecialista, Alexis Pinturault és Victor Muffat-Jeandet szerezte.

Kékesi Márton műlesiklásban

A magyarok közül Samsal Dalibor egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, de mindketten jelentőset előreléptek a sok kiesés és visszalépés miatt. Előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett a 65 induló között.

Samsal Dalibor műlesiklásban

Korábban:

A magyarok jelentős hátrányban kombinációban

Alpesi síben Samsal Dalibor és Kékesi Márton is végigment a pályán a férfi kombináció első, lesikló számában a pjongcsangi téli olimpián, de nagy hátrányt szedett össze a műlesiklásra.

Kedden jó körülmények között tudták elkezdeni az első versenyt alpesi síben. Korábban többször is halasztani kellett.

A férfiak kombinációjában az első, lesiklófutamban a 65 induló közül Samsal Dalibor a 60. lett, míg Kékesi a 62. idővel teljesítette a menetét.

A magyarok közül elsőként a horvát születésű Samsal indult el az 1370 méter magasan lévő rajtból. A szlalomspecialista óvatos menetet produkált, de Kékesi Márton se engedte annyira a léceit, ráadásul a cél előtti ugratónál kissé meg is billent a levegőben. Előbbi közel hat, utóbbi majdnem hét másodperccel maradt el a legjobbtól.

olimpia
Phjongcshang
alpesi sí
Samsal Dalibor
Kékesi Márton

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.